Latvijas tūrisma filmai godalga starptautiskajā "Tourfilm" festivālā Čehijā

Čehijā, Karlovi Varu sarptautiskajā tūrisma filmu festivālā "Tourfilm", tāpat kā pagājušajā gadā, starp godalgotajām filmām ir iekļuvusi filma no Latvijas.

Šoreiz Tūrisma attīstības valsts aģentūras un "Vides filmu studijas" kopīgi uzņemtā īsfilma "Āsa un Hakans Latvijā" atzīta par trešo labāko konkursa kategorijā, kurā vertē filmas, kas nav garākas par 30 minūtēm.

Īsfilmai piešķirto balvu piektdien 7.oktobrī saņems Latvijas vēstnieks Čehijā Kaspars Ozoliņš. Festivāla balvu pasniegšana notiks Karlovi Varos "Grandhotel PUPP" viesnīcā.

"Āsa un Hakans Latvijā" ir kārtējā Latvijas tūrisma filma, kas turpina iepriekšējo gadu panākumus. 2010.gada galveno balvu ieguva latviešu filmu "Eglīte - Ziemassvētku brīnums Rīgā", kura visu gadu bija skatāma "Tourfilm" festivāla mājas lapas sākumlapā. Savukārt 2007.gadā galveno balvu ieguva filma "Sounds like Latvia".

Gadskārtējais festivāls "Tourfilm" Čehijā notiek jau 44.reizi un ir pasaules visvecākais tūrisma filmu festivāls. Šogad konkursā piedalījās vairāk nekā 500 filmas no 135 valstīm.

Izklaide

Jau pēc nedēļas, 9. jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē būs iespēja pieredzēt rekordlielu čellu skanējumu “Melo-M mega orķestra” koncertā - vienkopus uz vienas skatuves muzicēs 135 čellisti no visas Latvijas, pārstāvot visas čellistu paaudzes.