Kolins Fērts atveidos Otrā pasaules kara veterānu

Lieliskais britu aktieris Oskara balvas laureāts Kolins Fērts piekritis atveidot galveno lomu filmā "The Railway Man", ziņo ārzemju mediji.

Filmas režisors ir Džonatans Teplickis, tā tiks uzņemta pēc Ērika Lomaksa tāda paša nosaukuma romāna. Scenāriju veido Frenks Kotrels Bois un Endijs Patersons.

Filma stāsta pamatā ir britu armijas veterāna Erika Lomaksa atmiņas par Otrā pasaules kara notikumiem, par Japāņu armijas gūstā pavadīto laiku un spīdzināšanu. Pēc kara beigām Lomakss dodas meklēt savu spīdzinātāju. Filmas uzņemšana notiks Lielbritānijā, Taivānā un Austrālijā.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais