Notiks filmas ar Gundaru Āboliņu galvenajā lomā pirmizrāde Latvijā

22.augustā kinoteātrī "Citadele"notiks režisora Aleksandra Hāna jaunā filma "Monsieur Tauriņš" ("Monsieur Taurins"), kurā galveno lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, Latvijas pirmizrāde.

Starptautisko pirmizrādi komēdija piedzīvoja jau jūnijā Minhenes filmu festivālā.

Filmas galveno varoni Gunāru Tauriņu atveido iemīļotais latviešu aktieris Gundars Āboliņš.

"Monsieur Tauriņš" ir aizraujošs un optimistisks stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem par kādu Latvijā dzīvojošu vācu valodas skolotāju, kurš ekonomiskās krīzes laikā pieņem dīvainu darba piedāvājumu. Viņa uzdevums ir Francijā atrast māju kādam bagātam latviešu uzņēmējam. Neparastajā komandējumā Tauriņš iepazīstas ar vācieti Janu, kurš aizraujas ar atomelektrostaciju pētniecību.

Tauriņš, nokļuvis ārzemēs, aizmirst savu galveno uzdevumu, kādēļ tur nonācis, un bezbēdīgi bauda vasaras pēdējās dienas. Darba devējs pārtrauc ar viņu darba attiecības.

Filmā piedalās vācu aktieris Markuss Boestflaišs, kuru režisors izvēlējās ar mūsdienu populārās interneta platformas "Facebook" palīdzību un pirmo reizi satika tikai filmēšanas laikā Parīzē. Filmas galvenais operators ir polis Jerži Palats.

Jaunajā Aleksandra Hāna veidotajā filmā piedalās arī Andželīna Noa, krievu izcelsmes Parīzē dzīvojošā aktrise Maša Maškina un Maija Miķelsone.

Filma ir latviešu, krievu, angļu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

"Monsieur Tauriņš" ir uzņemta "road movie" stilā un ir interesants pilnmetrāžas un dokumentālās filmas apvienojums. Filmas materiāls tika uzņemts deviņās dienās.

Režisors Aleksandrs Hāns latviešu auditorijai zināms kā 2007.gada filmas "Jāņu nakts" ("Midsummer Madness") un 2003.gada filmas "Pēdējais padomju stāsts" ("The Last Soviet Movie") režisors.

Aleksandrs Hāns dzimis Rīgā 1967.gadā, bet 70.gados emigrēja uz Rietumvāciju. Režisors absolvējis Vīnes Kino akadēmiju.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais