Artūrs Skrastiņš filmējas Lielbritānijas detektīvseriālā "Valanders"

Rīgā notiek Lielbritānijas detektīvseriāla "Valanders: Rīgas suņi" uzņemšana, kurā izmeklētāja Putna lomu atveido Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš.

"Filmai ir brīnišķīga režisore, ar kuru ir ļoti viegli strādāt. Nenoliedzami, ka sākumā bija liels uztraukums, bet domāju, ka arī pašai režisorei uztraukums nav mazāks, jo šī ir viņas pirmā 90 minūšu garā filma. Pirmajā dienā satraucos, jo pirmās epizodes bija jāfilmē ar tādiem aktieriem kā Kenetu Branagu un Ingeborgu Dapkunaiti, kurus cienu un apbrīnoju," sacīja Artūrs Skrastiņš.

Detektīvseriāls, kura režisore ir Estere Kempbela, tiek uzņemts pēc zviedru autora Henninga Mankela romāniem. Galveno lomu - izmeklētāju Kurtu Valanderu - šajā detektīvseriālā atveido Kenets Branags. Aktieris par lomu šajā seriālā ieguvis prestižo BAFTA balvu. Kopumā seriāls saņēmis septiņas BAFTA balvas, to skaitā par labāko seriālu, "Broadcasting Press Guild Award" balvu par labāko aktieri, "Royal Television Society Awards" balvu, kā arī ticis nominēts "Emmy" un "Golden Globe" balvām.

"Valanders: Rīgas suņi" ir seriāla trešās sezonas sērija, kura stāsta par to, ka Zviedrijā ierodas kuģis, uz kura atrod divas mirušas personas. Izmeklējot lietu, Zviedrijā no Latvijas ierodas izmeklētājs, kurš izmeklēšanas laikā iepazīstas arī ar izmeklētāju Valanderu. Turpinot izmeklēšanu, noskaidrojas, ka nozieguma pēdas ved atpakaļ uz Rīgu, tādēļ izmeklētājs atgriežas Rīgā, kur vēlāk tiek noslepkavots. Valanders savukārt dodas uz Rīgu, kur sadarbībā ar Latvijas Valsts policiju veic izmeklētāja slepkavības izmeklēšanu.

Filmas tapšanu finansiāli atbalsta arī "Rīgas filmu fonds". Seriāla veidotāji pilsētā plānojuši iztērēt 1 106 961 latu, tādēļ "Rīgas filmu fonda" komisija piešķīrusi līdzfinansējumu 15% apmērā, jo filmā Rīga ir galvenā notikumu norises vieta. Kopējais "Rīgas filmu fonda" līdzfinansējums būs līdz 166 044 latiem.

"Valanders: Rīgas suņi" filmēšana Rīgā kopumā notiek četras nedēļas. Seriālu producē Lielbritānijas kompānija "Left Bank Pictures".

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais