Rīgā sāk uzņemt filmu "Vientuļā sala"

Rīgā stacijā Šķirotava un tās apkaimē sākusies pilnmetrāžas spēlfilmas "Vientuļā sala" epizožu filmēšana Latvijā, informē "Studijas F.O.R.M.A." izpildproducents Mārtiņš Slišāns.

Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas kopražojuma filma "Vientuļā sala" ir viens no trim Nacionālā kino centra (NKC) šogad atbalstītajiem projektiem. Filmu producē "Studija F.O.R.M.A." sadarbībā ar Igaunijas filmu studiju "Lege Artis Film" un Baltkrievijas kino studiju "Belarusfiļm".

No aktieriem Latviju pārstāv Andris Keišs, kura varonis Zigis stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves. Situāciju saasina sirdslietas, jo Zigim patīk armijas drauga Ervīna (igaunis) civilsieva Vera (baltkrieviete). Filmā "Vientuļā sala" iekļauts arī stāsts par kādu ekstrēmu meiteni, kura sevi filmē ar mobilo telefonu bīstamās situācijās, kamēr iztraucē rāma igauņu lokomotīves mašīnista mierīgo dzīves ritmu.

Viņai netipiskajā ekstrēmu piedzīvojumu meklētājas lomā iejutusies igauņu dziedātāja un aktrise Lēna Kurmā, kura pārstāvējusi savu valsti arī Eirovīzijas dziesmu konkursā. Savukārt mašīnists ir Juhans Ulfsaks, kura tēvs gan dzīvē, gan filmā ir pazīstams igauņu aktieris Lembits Ulfsaks.

Filmas režisors ir igaunis Pēters Simms, kurš Latvijā jau divkārt saņēmis Nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par darbu pie spēlfilmām "Labās rokas" un "Trīs stāsti par...", kuras kopražojumā veidoja "Studija F.O.R.M.A.".

Latvijas skatītāji ar "Studijas F.O.R.M.A." darbu jau pazīstami ģimenes filmās "Ūdensbumba resnajam runcim" un "Mazie laupītāji", bet patlaban topošais darbs "Vientuļā sala" ir veidots ansambļa drāmas žanrā un seko piecu ļoti dažādu dramatisku dzīves kolīziju risinājumam dažu dienu laikā kādā no Baltijas valstu pilsētām.

"Vientuļo salu" finansiāli atbalstījis ne tikai NKC, bet arī kino organizācijas kopražojuma valstīs ‒ Igaunijas Filmu fonds, Igaunijas Kultūrkapitāla fonds, Baltkrievijas Kultūras ministrijas Kino departaments un Eiropas Savienības "Media" programma. Filmēšanas darbus Latvijā atbalsta va/s "Latvijas dzelzceļš" un a/s "Pasažieru vilciens".

Filma uz ekrāniem gaidāma 2012.gada pavasarī.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais