Permā demonstrēs latviešu filmu "Monotonija"

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā Eiropas dienu Permā (KF) apmeklētājiem 26.jūnijā piedāvās noskatīties Jura Poškus filmu "Monotonija" (2007), kas ieguvusi gan starptautisku festivālu atzinību, gan pašmāju skatītāju ievērību.

Filma ir veiksmīgi startējusi Latvijas kinoteātros, kā arī piedalījusies starptautiskos filmu festivālos un ir vairāku godalgu laureāte: Maskavas Starptautiskais filmu festivāls 2007. – Labākā filma konkursa skatē „Perspektīvas”, NIKA 2007. – nominācija – labākā spēlfilma no Baltijas un NVS valstīm; Kinoshok 2007 – balva par labāko režiju. Nacionālā balva Lielais Kristaps 2007 – labākais režisors, labākā aktrise.

Pēc Latvijas vēstniecības Krievijā iniciatīvas un ar Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu filmu „Monotonija” Krievijā ir noskatījušies jau vairāki simti skatītāju – gan Maskavā š.g. martā festivāla „Draugu Kino” ietvaros, gan Eiropas dienās Rostovā pie Donas š.g. maija beigās.

Eiropas dienu Permā ietvaros pārstāvji no Eiropas Savienības dalībvalstīm apciemos bērnus Permas onkoloģijas centrā un dāvinās viņiem ES valstu vēstniecību, tai skaitā, Latvijas vēstniecības Krievijā sarūpētas dāvaniņas – grāmatas un filmas.

Eiropas dienas dažādos Krievijas Federācijas reģionos ir Eiropas Komisijas pārstāvniecības Maskavā sadarbībā ar ES dalībvalstu vēstniecībām Krievijā organizēts pasākums, kas notiek regulāri un kura mērķis ir parādīt Eiropas Savienības valstu kultūras bagātību Krievijas reģionu iedzīvotājiem. Eiropas dienas Permā notiek jau vairākus gadu pēc kārtas, tās pulcē vairākus tūkstošus interesentu un tā ir laba iespēja dalībvalstīm popularizēt sevi ārpus Krievijas galvaspilsētas robežām.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais