Skorsēze gatavojas uzņemt filmu par Elizabeti Teilori un Ričardu Bērtonu

Režisors Mārtins Skorsēze gatavojas uzņemt filmu par nesen mūžībā aizgājušās Holivudas zvaigznes Elizabetes Teilores skandalozajām attiecībām ar viņas filmu partneri Ričardu Bērtonu, ziņo Deadline.

Filma taps pēc grāmatas "Furious Love" motīviem un tās ekranizēšanas tiesības iegādājusies studija "Paramount Pictures", kurai jau pieder tiesības uz daļu no Ričarda Bērtona personīgā arhīva. Tiek norādīts ka kompānijai jau notikušas sarunas ar Skorsēzi par filmas uzņemšanu.

Sema Kešnera un Nensijas Šēnbergas grāmata "Furious Love" tika izdota 2010. gadā, taču lielus panākumus neguva, plašu lasītāju interesi tā izraisīja tikai pēc Teilores nāves šī gada martā.

Elizabetes Teilores un Ričarda Bērtona mīlas stāsts sākās leģendārās filmas "Kleopatra" (1963.) uzņemšanas laukumā, kur 29 gadus vecā Teilore atveidoja Kleopatras lomu. Abi tolaik jau bija laulāti ļaudis, pie tam Teilore dzīvoja jau ar ceturto vīru. Bērtona un Teilores aizraušanās, kuru nosodīja Vatikāns, publikai kļuva zināms pateicoties paparaci. 1964. gadā abas kinozvaigznes salaulājās, bet pēc kopā nodzīvotiem desmit gadiem izšķīrās, gan ne uz ilgu laiku, jo pēc 16 mēnešiem viņi atkal salaulājās šoreiz gan nodzīvojot kopā tikai deviņus mēnešus. Jāatzīmē, ka 20. gs. 70 gados abi bija visdažādāko skandālu centrālās personas. Kopā abi aktieri filmējušies 11 filmās, tai skaitā arī "Who's Afraid of Virginia Woolf?" (1966.), par kuru Teilore saņēma savu otro "Oskara" balavu, kā labākā aktrise.

Elizabete Teilore nomira 2011. gada martā 79 gadu vecumā. Ričards Bērtons miris 1984. gadā.

Kas attiecas uz režisoru Martinu Skorsēzi, tad jāātgādina, ka pašlaik viņš darbojas vairākos kino projektos. Viens no tādiem ir Larsa fon Trīra un Skorsēzes kopdarbs filmas "Pieci šķēršļi" turpinājums, vēl viņš strādā pie drāmas "Klusēšana". Filmas "Klusēšana" sižeta centrā ir jezuītu mūki, kuri sludina kristīgo ticību XVII gadsimta Japānā.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais