Kanādā pirmo reizi notiks Baltijas valstu un Ziemeļvalstu filmu festivāls

1.jūnijā Monreālā tiks atklāts Baltijas valstu un Ziemeļvalstu filmu festivāls "Bright Nights" ("Gaišās naktis"), kas Kanādā notiks pirmo reizi.

Festivālā no Latvijas tiks demonstrēta režisora Pētera Krilova dokumentālā filma "Klucis – nepareizais latvietis", kas stāsta par pazīstamā latviešu izcelsmes avangardista Gustava Kluča dzīves gaitu un pretrunīgi vērtēto mākslu. Filmas pirmizrāde Otavā notiks 3.jūnijā. Monreālā filma tiks izrādīta 17.jūnijā ar Latvijas goda konsula Kvebekas provincē Roberta Klaišes atbalstu.

Tāpat Latvijas vēstniecība pateicas Vides filmu studijai par atsaucību un veiksmīgo sadarbību filmas "Klucis – nepareizais latvietis" izrādīšanā Kanādā.

Festivāla, ko rīko Baltijas valstu un Ziemeļvalstu vēstniecības Kanādā sadarbībā ar valstu goda konsuliem Kvebekas provincē, Kanādas Filmu institūtu un Kvebekas filmu institūtu "Cinémathèque" pirmā skate notika 27.maijā Otavā.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais