Rostovā pie Donas Eiropas dienās būs skatāmas latviešu filmas

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā Eiropas dienu Rostovā pie Donas apmeklētājiem 21.maijā piedāvā noskatīties divas pēdējo gadu Latvijas filmas, kas ieguvušas gan starptautisku festivālu atzinību, gan pašmāju skatītāju ievērību.

Publikai tiks demonstrētas Jura Poškus filma "Monotonija" (2007) un Jāņa Norda filma "Amatieris" (2008). Abas filmas ir veiksmīgi startējušas Latvijas kinoteātros, kā arī piedalījušās starptautiskos filmu festivālos un ir vairāku godalgu laureātes.

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā pateicas Latvijas Nacionālajam kino centram par atsaucību filmas izrādīšanas Rostovā pie Donas organizēšanā.

Eiropas dienas dažādos Krievijas Federācijas reģionos ir Eiropas Komisijas pārstāvniecības Maskavā sadarbībā ar ES dalībvalstu vēstniecībām Krievijas Federācijā organizēts pasākums, kas notiek regulāri un kura mērķis ir parādīt Eiropas Savienības valstu kultūras bagātību Krievijas Federācijas reģionu iedzīvotājiem. Eiropas dienas Rostovā pie Donas notiek jau otro gadu, pulcējot vairākus tūkstošus interesentu, un tā ir laba iespēja dalībvalstīm popularizēt sevi ārpus Krievijas Federācijas galvaspilsētas robežām. Rostova pie Donas ir viena no eiropeiskākajām Krievijas Federācijas pilsētām netālu no Donas ietekas Azovas jūrā un Ukrainas robežas ar vairāk nekā miljons iedzīvotājiem.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais