Austrijā demonstrēs Latvijas filmas

Ziemeļeiropas kinonedēļā Austrijā tiks demonstrētas arī divas Latvijas mākslas filmas – "Medības" un "Mazie laupītāji", informē Latvijas vēstniecība Austrijā.

Kinonedēļas atklāšana Vīnes izglītības un kultūras centrā "Urania" paredzēta 5.maijā, un tajā piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Austrijā Indulis Bērziņš.

Šis kopīgais projekts ir īstenots Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vēstniecību un Vīnes izglītības un kultūras centra ciešā sadarbībā, lai popularizētu Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Islandes, Somijas, Latvijas, Igaunijas un Lietuvas kinomākslu Austrijā.

Šoreiz latviešu kinomākslu ar Nacionālā Kinocentra atbalstu pārstāvēs divas mākslas filmas ,,Medības’’ un ,,Mazie laupītāji’’. Pirmo reizi šī tradicionālā nekomerciālā kino pasākuma 20 gadu ilgajā vēsturē Baltijas valstis tajā piedalījās pagājušajā gadā pēc Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vēstniecību Austrijā iniciatīvas. Līdz tam Ziemeļeiropas kinonedēļas ietvaros tika popularizēts tikai Skandināvijas mākslas un dokumentālais kino.

Kinonedēļa ilgs līdz 11.maijam un tās ietvaros Vīnē akreditētā diplomātiskā korpusa, saimniecisko aprindu pārstāvji, kultūras darbinieki un Vīnes iedzīvotāji varēs iepazīties ar Eiropas ziemeļnieku kinodarbiem.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais