Eiropas dienās Kazaņā demonstrēs latviešu filmu „Mazie laupītāji”

26.martā Tatarstānas Republikas galvaspilsētā Kazaņā tiks demonstrēta Latvijas – Austrijas kopražojuma spēlfilma „Mazie laupītāji” (2009).

Režisora Armanda Zvirbuļa un producenta Gata Upmaļa filma ir veiksmīgi startējusi ne tikai Latvijā,bet piedalījusies starptautiskos filmu festivālos Parīzē, Minhenē, Šefīldā, Amsterdamā un ir vairāku godalgu laureāte.

Filmā „Mazie laupītāji” piedalījušies jaunie aktieri Zane Leimane un Gustavs Vilsons, kā arī populārie aktieri Artūrs Skrastiņš, Juris Žagars, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa, Aija Dzērve, Imants Strads un Karls Markovics. Filmas sižets stāsta par piedzīvojumu kāro Robi (5 gadi) un viņa nedaudz nopietnāko māsu Luīzi (7 gadi), kuri spiesti pārcelties uz vecvecāku māju laukos, jo pēc tam, kad tēvs zaudējis darbu un nespēj samaksāt kredītu, banka atņem ģimenes jauno dzīvokli pilsētā. Pārliecībā, ka varēs palīdzēt vecākiem, Robis izkaļ plānu – kopā ar māsu viņi aplaupīs banku, kura atņēmusi dzīvokli... Mazākajiem skatītājiem par prieku, filma ”Mazie laupītāji” ir dublēta krievu valodā.

Eiropas dienas Kazaņā notiek jau trešo gadu pēc kārtas, tās pulcē vairākus tūkstošus interesentu un tā ir laba iespēja dalībvalstīm popularizēt sevi.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais