Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Aprīļa sākumā notiks 9.bērnu filmu festivāls "Berimors"

© publicitātes foto

No 8.aprīļa līdz 10.aprīlim Rīgā un vairākās citās Latvijas pilsētās noritēs 9.starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimors", piedāvājot noskatīties filmas no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpašu Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlasi. Festivāla laikā tiks rīkotas radošās animācijas darbnīcas un labdarības seansi.

"Berimors" apceļos Latviju ne tikai tādēļ, lai izrādītu filmas un iesaistītu bērnus dažādos pasākumos, bet arī tādēļ, lai smeltos no bērniem jaunas idejas un saņemtu labestību, ko dod bērni, izteicies starptautiskā kino centra "Arsenāls" direktors Giorgijs Haindrava.

Šogad "Berimors" ir veltīts veselīgam dzīvesveidam, un velosipēds būs oficiālais festivāla pārvietošanās līdzeklis, tādēļ sadarbībā ar velosipēdu darbnīcu "Ērenpreiss" tiks radīts īpaša dizaina un konstrukcijas braucamais.

Saglabājot tradīciju, festivāla "Berimors" filmu vērtēšana tiks uzticēta bērnu žūrijai, kura festivāla noslēguma ceremonijā paziņos galvenās balvas - "Berimora lielā spilvena" - ieguvēju, savukārt otras balvas - "Berimora mazā spilvena" - ieguvēju noteiks skatītāju balsojums.

"Berimora" žūrijā darbosies Lauma Lubāne (10 gadi), Ieva Vizma Romanovska (13 gadi), Aksels Līdums (10 gadi), Frederiks Sebastians Anosovs (10 gadi), Aksels Jancis (12 gadi) un Elizabete Grinblate (13 gadi).