Režisors Stīvens Soderbergs pametīs kinokarjeru

Slavenais 48 gadus vecais amerikāņu režisors Stīvens Soderbergs paziņojis, ka beigs savu karjeru kino,ziņo BBC news.

Soderbergs intervijā radio „Studio 260” paziņojis, ka viņa jaunākie kino projekti - autobiogrāfiskais darbs „Liberace” un 20. gadsimta 60. gadu populārā teleseriāla „The Man from U.N.C.L.E” pilnmetrāžas versija būs pēdējie viņa kinorežisora karjerā, jo viņš nolēmis pamest kino pasauli.

"Kad tu redzi, kā daži sportisti veic savus pēdējos apļus sportā, kļūst nedaudz skumji,” saka režisors, „šie mani divi projekti ļaus man aiziet skaisti.”

„Kādā brīdī šķiet, ja tu tagad iekāpsi furgonā un dosies meklēt nākamo filmēšanas vietu, tev vienkārši gribēsies nošauties. Tas tikai nozīmē, ka jāatbrīvo šis furgons citam,” tā Soderbergs.

Režisors savas karjeras laikā ir noturējis ne tikai agri iegūto atzinību, bet veiksmīgi virzījies augšup. Viņš ieguvis 22 balvas un 42 nominācijas.

Savu pirmo Kannu kinofestivāla balvu „Zelta palmas zaru” Soderbergs ieguva 26 gadu vecumā 1989. gadā par filmu „Seks, meli un video” (Sex, Lies and Videotape).

Stīvens Soderbergs ir vienīgais režisors, kurš divreiz viena gada laikā nominēts Oskara balvai, tas bija 2001.gadā, par filmām „Traffic” un „Erina Brokoviča”. Balvu saņēma viņa trilleris „Traffic”, bet balvu par darbu viņa filmā „Erina Brokoviča” saņēma Džūlija Robertsa.

Nevar nepieminēt Soderberga kinotriloģiju „Oušena banda (Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen ), kas ir ienesīgākais kinoprojekts, kurā darbojas vesela Holivudas zvaigžņu plejāde. Filmas atnesušas vairāk kā miljards dolāru peļņu.

Pēdējo trīs gadu laikā režisors atteicies no jauniem kino projektiem, jo, kā pats saka,zaudējis interesi un motivāciju, viņš nolēmis pievērsties fotografēšanai un glezniecībai.

Tuvākajā laikā uz ekrāniem iznāks divas Soderberga filmas „Haywire” ar Antonio Banderasu un Jūenu Makgregoru galvenajās lomās un trilleris „Contagion” ar Keitu Vinsletu un Džūdu Lovu.

Tad vēl jāpabeidz darbs pie filmām „Liberace” un „The Man from U.N.C.L.E” un furgons tiks atbrīvots.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais