Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Noskaidrots Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētājs

© pexels.com

Latvijas jauniešu īsfilmu konkursā "1201RĪGA2023" uzvarējusi 17 gadus vecā Adelīna Alise Bergmane no Rīga, kura režisējusi īsfilmu "Es esmu tikai mazs", informē pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Kampenus.

Bergmanes filmu ar nosaukumu "Es esmu tikai mazs" demonstrēja pirms 26.Starptautiskā īsfilmu festivāla "Manhattan Short" programmas. Festivāls Rīgā noritēja kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns" no 6.oktobra līdz 8.oktobrim.

Šovasar Latvijas jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem bija iespēja piedalīties Latvijas jauniešu īsfilmu konkursā "1201RĪGA2023", kur bija jāiesniedz līdz 3 minūtēm garu filmu un kopā ar īsfilmu festivāla "Manhattan Short" programmu nokļūt uz Latvijas kino ekrāniem astoņās lielākajās Latvijas pilsētās.

Starptautiskā īsfilmu festivāla "Manhattan Short" atklāšanās ceremonijā Rīgā tika paziņots uzvarētājas vārds un pasniegta naudas balva 100 eiro vērtībā. Uz vienas skatuves satikās ASV vēstniecības pārstāvis un kultūras atašejs Keils Vāgners, kino režisors un festivāla pārstāvis Latvijā Staņislavs Tokalovs, kā arī jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" uzvarētāja -Bergmane ar savu komandu.

Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa "1201RĪGA2023" dalībnieki un kino industrijā ieinteresēti jaunieši 8.oktobrī tika aicināti uz īpašu seansu kinoteātrī "K.Suns", lai noskatītos labākās no atsūtītajām īsfilmam un pasaulē labākās īsfilmas no "Manhattan Short" festivāla programmas. Jaunieši varēja parādīt savus darbus žūrijai, kas aktīvi darbojas filmu industrijā, proti Emīlam Alpam un Rūtai Znotiņai, un kopā pārrunātu paveiktā darba rezultātus un jaunāko kino nozarē.

Jau otro gadu pēc kārtas konkurss sniedz iespēju Latvijas jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivē radīt savus oriģināldarbus. Uzvarētājas īsfilma tika izrādītā pirms katra starptautiskā īsfilmu festivāla "Manhattan Short" seansa. Šogad "Manhattan Short" notika astoņi seansi Rīgā, bet Latvijā kopumā - 24 seansi. Latvijā festivāls tiek organizēts jau vienpadsmito gadu un katru gadu to apmeklē apmēram 3000 skatītāju.

"Manhattan Short" katrs skatītājs ir kinokritiķis. Vairāk nekā 100 000 kino cienītāju visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi - skatīties un balsot par vienu no desmit labākajām pasaules īsfilmām. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz "Manhattan Short" galveno mītni, kur tiek apkopoti balsojumi no visas pasaules.