Rīgā un Kurzemē sāksies korejiešu grāvējfilmas "My Way" uzņemšana

Pavasarī Rīgā un Kurzemē plānots uzņemt Āzijas grāvējfilmu My Way, atsevišķu ainu uzņemšana Latvijā paredzēta no 8.maija līdz 5.jūnijam, informē kino kompānijas "The Directors" pārstāve Vineta Savicka.

Filmu producē Dienvidkorejas kompānija The Directors, kuras režisors - Āzijas kino industrijas ietekmīgākais režisors Je Kyu Kang. Latvijā filmas producēšana norisinās sadarbībā ar SIA Film Angels Studio.

Filmas My Way stāsts ir par kādu korejiešu kareivi, kurš 2.pasaules kara laikā, karodams Japānas, Krievijas un Vācijas armijās, tiek saņemts gūstā Normandijā no ASV armijas puses.

"The Directors" izpildproducents Miungs Čans Kangs (Myung Chan Kang) uzskata, ka dažādās Rīgas arhitektūras dēļ galvaspilsētā var filmēt gan Londonas, gan arī Berlīnes skatus. Līdz ar to filmā Rīga pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē, kino ciematiņš Cinevilla - par krievu ciematā, savukārt Jūrkalnes piekraste būs Amerikas kareivju pārņemtā Normandija, kur tiks uzņemti kaujas skati.

Latvijā plānotā filmēšana būs līdz šim vērienīgākais šāda apjoma projekts pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tāpat paredzēts, ka epizodēs un masu skatos piedalīsies arī latvieši.

Filma paredzēta Korejas, Japānas un Ķīnas tirgum. Filmas uzņemšanas kopējās izmaksas ir 14 miljoni latu.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais