Četru animācijas filmu turpināšanai piešķirts NKC finansējums

Nacionālā kino centra (NKC) finansējumu kopumā 156 400 latu apmērā darba turpināšanai saņems četras animācijas filmas, informē NKC pārstāve Kristīne Zvirbule.

NKC ekspertu komisija 11. februārī izvērtēja gada sākumā izsludinātajam animācijas projektu konkursam iesniegtos projektu pieteikumus. Finansējumu saņems visi iesniegtie četri projekti, tā lēmis NKC.

Atbalstu guvusi režisora Reiņa Pētersona filma "Lācis", kuras pabeigšanai piešķirti 16,5 tūkstoši latu, režisoru Heiki Ernita un Janno Poldmas filma "Lote un Mēness akmens noslēpums", filmas pabeigšanai saņemot 62 tūkstošus latu. Savukārt režisora Vladimira Leščova animācijas filmas "Smilšu kaste" pabeigšanai piešķirti 39,9 tūkstoši latu, bet režisoru Signes Baumanes un Valenta Askina filmas "Zelta zirgs" ražošanas turpināšanai atvēlēti 38 tūkstoši latu.

Konkursa mērķis bija atbalstīt ražošanas turpināšanu vai pabeigšanu NKC iepriekš finansētiem īsmetrāžas un pilnmetrāžas animācijas filmu projektiem, kuru ražošana ir sākta un kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam.

Ekspertu komisijā ir trīs deleģēti pārstāvji – pa vienam no Latvijas Kinoproducentu asociācijas, Latvijas Kinematogrāfistu savienības un Nacionālā kino centra. Šajā konkursā iesniegtos projektus vērtēja Zane Dzene (LKS pārstāve), Roberts Vinovskis (LKPA pārstāvis) un Uldis Dimiševskis (NKC pārstāvis).

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais