Kusturica uzņems filmu pēc Nobela prēmijas laureāta romāna

Pasaulslavenais kino režisors Emirs Kusturica gatavojas uzņemt filmu, kuras pamatā ir Nobela prēmijas laureāta serbu rakstnieka Ivo Andriča romāns „Tilts pār Drinu”, ziņo Variety.

Romāna darbība, kas notiek Bosnijas pilsētā Višegradā, sākas Osmaņu impērijas laikos un ilgst četrsimt gadus, beidzoties ar Austroungārijas impērijas sabrukumu un Pirmo pasaules karu. Sižeta centrā ir musulmaņu un pareizticīgo pilsētas iedzīvotāju līdzās pastāvēšana.

Bosnijas Višegradā tiks uzceltas senās pilsētas dekorācijas. Kādi aktieri tēlos jaunajā filmā, kad sāksies filmas uzņemšana un filmas budžets gan vēl nav zināms.

Atbalstu Kusturicas projektam jau izteikusi Serbijas valdība. Tagad Kusturica mēģina saņemt tādu pašu atbalstu arī no Bosnijas un Hercegovinas valdības.

Ivo Andriča romāna „Tilts pār Drinu” pirmizdevums dienas gaismu ieraudzīja 1945. gadā, savukārt tā autors ar Nobela prēmiju tika apbalvots 1961. gadā.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais