ASV Aktieru un režisoru ģildes apbalvo „Karaļa runas” veidotājus

© Scanpix/AFP

30. janvāra vakarā Losandželosā, ASV pasniegtas gan ikgadējās Aktieru ģildes godalgas(Screen Actors Guild jeb SAG), gan arī ASV Režisoru ģildes (Directors Guild of America jeb DGA) godalgas, jāatzīmē, ka abas ģildes savas godalgas dāsni piešķīrušas filmas „Karaļa runa” ( The King's Speech) veidotājiem.

Režisoru ģilde par gada labākās spēlfilmas režisoru atzina Tomu Hūperu, savukārt aktieru ģilde apbalvoja Kolinu Fērtu kā labāko vīriešu lomas izpildītāju un visu filmas aktieru ansambli kā labāko aktieru ansambli (Kolins Fērts, Džefrijs Rašs, Helēna Bonema Kārtere, Maikls Gambons, Gajs Pīrss u.c.)

Jāatgādina, ka filmas producenti Īens Kanings, Emilms Šermans un Garets Anvins tika apbalvoti ar ASV Producentu ģildes balvu, savukārt Kolins Fērts jau saņēmis Zelta Globusu un ASV Filmu kritiķu balvu.

Filma „Karaļa runa” izvirzīta 12 nominācijās Amerikas kinoakadēmijas balvai, bet Britu kinoakadēmijas BAFTA balvai 14 nominācijās.

ASV Režisoru ģildes balvas saņēma arī dokumentālās filmas „Inside Job” režisors Čārlzs Fergusons, seriāla "Boardwalk Empire"režisors Martins Skorsēze.

Aktieru ģildes godalgas saņēma arī Darena Aronofska psiholoģiskā trillera "Melnais gulbis" zvaigzne Natālija Portmane. Viņas darbs "Melnajā gulbī" jau novērtēts ar Zelta Globusu,ASV Filmu kritiķu balvu un citām godalgām.

Kategorijās labākā otrā plāna loma Aktieru ģildes godalgas piešķirtas filmas "Cīnītājs" zvaigznēm Kristianam Beilam un Melisai Leo.

Aktieru ģilde pasniedza godalgas arī virknē TV nomināciju, tā izcilais aktieris Als Pačīno saņēma balvu par labāko vīriešu lomu seriālā „“You don’t know Jack”, bet Klēra Deinsa par labāko sieviešu lomu seriālā “Temple Grandin”, par labākajiem otrā plāna lomās tika atzīti Stīvs Bušemi seriālā "Boardwalk Empire" un Džuliana Margulisa seriālā „Labā sieva” (The good wife). Par labākajiem komēdijas aktieriem atzīts Alekss Boldvīns seriālā "30 Rock" un Betija Vaita seriālā “Hot in Cleveland”.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais