Latvijas Televīzija rādīs jaunu raidījumu par kino

No 27.janvāra, ceturtdienās, plkst. 22:45 LTV 1 ēterā jauns iknedēļas raidījums par kino „Kinotēka”, kas mudinās ielūkoties gan vērtīgākajās filmās no kinoteātru repertuāra, gan filmās, kuras ir vērts meklēt arī tad, kad tās jau ir nozudušas no ekrāniem.

Savu izvēli no aktualitāšu gūzmas – kinoteātru repertuāra, TV piedāvājuma un virtuālajām filmu krātuvēm palīdzēs izdarīt kinoprofesionāļi, kritiķi, interesenti un arī Latvijā pazīstamas personības.

Pirmajā Kinotēkas raidījumā par saviem iespaidiem un savām filmām stāstīs Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, dziedātāja Linda Leen, kinoskatītāji un kinokritiķi. Raidījuma akcents ­– Darena Aranofska filma Melnais gulbis , kas ir kļuvusi par šīs kinobalvu sezonas notikumu.

Jauno iknedēļas raidījumu vadīs kinorežisore Linda Olte, kas vienlaikus būs arī raidījuma Kinotēka režisore. Lindas Oltes kontā ir gan dalība starptautiskos festivālos ar pašas režisēto filmu ieElpot , gan pieredze, veidojot informatīvi analītisko raidījumu De Facto. Kinotēkā Linda Olte debitē kā raidījuma vadītāja.

Jauno raidījumu veido kinokritiķes Daira Āboliņa un Dita Rietuma, producē - Kinoskola .

Raidījums tapis pateicoties Lattelecom, Dienas mediju, Keita, META-KAFE un kim? atbalstam, un LTV1 būs skatāms ceturtdienās plkst. 22:45 ar atkārtojumu sestdienās plkst. 11:00.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais