Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latviešu režisora filma iekļūst "Netflix". Lepojamies!

© Pixabay

"Drīz būs jau nedēļa, kad Netflix ir iespējams redzēt manu otro (un joprojām jaunāko) spēlfilmu "Jelgava '94". Jā, Netflix!," ar neslēptu sajūsmu "Facebook" raksta filmas režisors Jānis Ābele. 

"Tāds ir dzīves aplis. No dziļākās pazemes tu pamosties lielajā komercpasaulē. Bet kāpēc gan ne. [...]
Lūdzu, nejautājiet man, kuras valstis/ reģioni. Es neizmantoju šo platformu un nesākšu. Bet tomēr šis ir liels brīdis, kad tur ierodas latviešu filma (vai, iespējams, tā ir pat pirmā latviešu filma Netflix? OK, es atkal nezinu)...Tātad tie, kas var aizsniegt filmu - Izbaudiet!" raksta režisors.

"Jelgava 94" ir 2019. gada Latvijas spēlfilma. Filmas režisors ir Jānis Ābele, tā veidota pēc tāda paša nosaukuma Jāņa Joņeva romāna motīviem. Filmas pirmizrāde notika 2019. gada 17. septembrī Jelgavas Kultūras namā.

Filma tika nominēta 9 Lielā Kristapa balvām, no kurām ieguva četras — labākais spēlfilmas režisors (Jānis Ābele), labākā aktrise otrā plāna lomā (Ieva Puķe), labākais kostīmu mākslinieks (Aija Strazdiņa) un labākais grima mākslinieks (Maija Gundare).

Filmas apraksts:

Četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar "zubra" līmeņa mācību sasniegumiem, cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi - Nāve un Zombis - aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē: ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji.