Britu kinoakadēmija nosaukusi finālistus cīņā par BAFTA balvām

Britu kinoakadēmija (British Academy of Film and Television Arts) BAFTA 18. janvārī, nosaukusi fināla cīņas pretendentus, kuri cīnīsies par BAFTA balvām. Uzvarētājiem balvas tiks pasniegtas 64. svinīgajā BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā, kas notiks svētdien 13. februārī.

Četriem "Zelta globusiem" apbalvotā Deivida Finčera filma "Sociālais tīkls" (The Social Network), pretendē uz BAFTA balvu sešās, Darena Aronofonska filma "Melnais gulbis" (Black Swan) 12 , Kristofera Nolana filma "Pirmsākums" (Inception) un brāļu Koenu filma "True Grit" astoņās kategorijās.

Kategorijā gada labākā filma par balvu cīnīsies -

"Melnais gulbis" (Black Swan) ,

"Pirmsākums" (Inception),

"Karaļa runa" (The King's Speech),

"Sociālais tīkls" (The Social Network),

"True Grit"

Kategorijā labākā režija -

Denijs Boils par darbu pie filmas "127 stundas "(127 Hours),

Darens Aronofonskis "Melnais gulbis" (Black Swan),

Kristofers Nolans "Pirmsākums" (Inception),

Deivids Finčers "Sociālais tīkls" (The Social Network).

Kategorijās labākais aktieris izvirzīti - Kolins Fērts par karaļa Džordža VI lomu, Havjers Bardems,Džefs Bridžess,Džeims Franko un Džesse Aizenbergs par Marka Cukerberga lomu filmā "Sociālais tīkls".

Labākā aktrise izvēlētas Anete Beninga un Džuliana Mūra par lomām filmā "The Kids Are All Right", Natālija Portmane par lomu filmā "Melnais gulbis" (Black Swan),Nomi Rapasas par lomu "Meitene ar pūķa tetovējumu" (The Girl With the Dragon Tattoo) un Heilija Steinfīlda filmā "True Grit".

Bet kategorijā labākais aktieris otrā plāna lomā izvirzīts nesen mirušais aktieris Pīts Postletvaits par lomu filmā "The Town", kā arī Endrjū Garfīlds filmā "The Social Network", Kristians Beils filmā "The Fighter" par kuru viņš jau saņēmis Zelta globusu,

Marks Rufalo filmā "The Kids Are All Right" un Džefrijs Rašs par logopēda Laionela Loga lomu filmā "The King's Speech".

Kategorijā labākā aktrise otrā plāna lomā izvirzīta Emija Adamsa filmā "The Fighter", Helēna Bonema Kārtere filmā "The King's Speech", Barbara Herši filmā "Black Swan" un

Leslija Menvila filmā "Another Year", Miranda Ričardsone filmā "Made in Dagenham".

Labākais oriģinālscenārijs izvirzīti filmu "The King’s Speech",

"Black Swan","The Fighter","Inception" un"The Kids Are All Right" scenāristi.

Savukārt, kategorijā labākais apdaptētais scenārijs sacentīsies filmu "The Girl With the Dragon Tattoo", "127 Hours","The Social Network","Toy Story 3" un "True Grit" scenāristi.

Labākās ārzemju filmas kategorijā izvirzītas - Meksikas un Spānijas kopražojuma filma "Biutiful", Argentīnas "The Secret in Their Eyes", Zviedrijas "The Girl with the Dragon Tattoo", Itālijas "I Am Love" un Francijas "Of Gods and Men" filmas.

Par Labākās animācijas filma godu sacentīsies - "Toy Story 3", "How To Train Your Dragon" un "Despicable Me", bet labākās animācijas īsfilmas –"The Eagleman Stag", "Matter Fisher" un "Thursday".

Kategorijā labākā īsfilma izvirzītas - "Connect","Lin", "Rite","Turning","Until The River Runs Red".

Balvas uzvarētājiem šogad tiks pasniegtas 64. svinīgajā BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien 13. februārī.

BAFTA balvas ir britu ekvivalents ASV Kinoakadēmijas balvām, tās tiek piešķirtas jau no 1947. gada.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais