Pasniegtas ASV Filmu kritiķu balvas

© Scanpix/Reuters

ASV 16. Filmu kritiķu balvas (Critics Choice Movie Awards) pasniegšanas ceremonijā, kas notika 14. janvārī Holivudā, par gada labāko filmu atzīta "Sociālais tīkls", ziņo BBC news.

Filmas režisors Deivids Finčers atzīts par labāko režisoru, scenārija autors Ārons Sorkins – par labākā adaptētā scenārija autoru.

Par labākajiem gada aktieri un aktrisi ASV kritiķi atzinuši Natāliju Portmenu filmā “Melnais gulbis” (Black Swan) un Kolinu Fērtu filmā “Karaļa runa” (The King’s Speech).

Labākie aktieri otrā plāna lomās – Kristians Beils un Melisa Leo par lomām filmā "The Fighter". Šīs filmas aktieru ansamblis atzīts par labāko kategorijā "labākais aktieru ansamblis"

Par labāko jauno aktrisi atzīta Hīlija Steinfīlda par lomu filmā "True Grit"

Par labāko oriģinālscenāriju balvu saņēma filmas “Karaļa runa” scenārists Deivids Zīdlers (David Seidler).

Režisors Kventins Tarantīno ieguvis speciālbalvu par mūzikas un kino sintēzi.

Kategorijā labākā animācijas filma balvu saņēma "Rotaļlietu stāsts 3", bet kategorijā labākā ārzemju filma balva piešķirta filmai "Meitene ar pūķa tetovējumu".

Labākā dokumentālā filma -" Supermenu gaidot" (Waiting for superman).

Kategorijās labākais kostīmu mākslinieks un grima mākslinieks balvas saņēma filmas "Alise Brīnumzemē" veidotāji.

ASV Filmu kritiķu nacionālajā apvienībā darbojas apmēram 200 kritiķi no Losandželosas, Bostonas, Ņujorkas un Čikāgas.

Aktierim Metam Deimonam tika pasniegta Džoela Zīgela balva.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais