ASV Nacionālā filmu kritiķu apvienība nosaukusi labāko 2010. gada filmu

© publicitātes foto

ASV Nacionālā filmu kritiķu apvienība (National Society of Film Critics) par 2010.gada labāko filmu atzinusi režisora Deivida Finčera filmu "Sociālais tīkls" (Social Network),ziņo aģentūra Associated Press.

Vienlaikus filmas "Sociālais tīkls" režisors Deivids Finčers atzīts par labāko režisoru, Marka Cukerberga lomas atveidotājs Džese Aizenbergs par labāko aktieri un par labāko scenārijtu atzīts Ārona Sorkina veidotais filmas scenārijs.

Par labāko aktrisi organizācija atzinusi Džovannu Mecodžorno (Giovanna Mezzogiorno) par Itālijas diktatora Musolīnī mīļākās lomu filmā "Vincere", bet labākā otrā plāna aktieru tituli tikuši Džefrijam Rašam (Geoffrey Rush) par "Karaļa runu" un Olīvijai Viljamsai (Olivia Williams) par lomu Polaņska filmā "Rēgu rakstnieks".

ASV Nacionālā filmu kritiķu apvienība ir 1966.gadā dibināta organizācija, kurā apvienojušies filmu kritiķi no dažādiem dienas un nedēļas izdevumiem, to skaitā tādas autoritātes kā Rodžers Eberts (Roger Ebert) no Chicago Sun-Times un Deivids Denbijs (David Denby) no The New Yorker.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais