Amerikas producentu ģilde nosaukusi gada labākās filmas pretendentus

Otrdien, 4. janvārī, Amerikas producentu ģilde (Producers Guild of America) paziņojusi pretendentu sarakstu nominācijai "gada labākais filmu producents".

Amerikas Producentu ģildes izvēle ļauj prognozēt arī potenciālos "Oskara" balvu saņēmējus.

Pretendentu top desmit :

1."127 Hours",

2."Black Swan",

3."Inception",

4. "The Fighter",

5."The Kids Are All Right",

6."The King's Speech",

7."The Social Network"

8."The Town"

9."Toy Story 3"

10."True Grit"

Amerikas Producentu ģilde ir paziņojusi arī nominācijas labākās dokumentālās filmas kategorijā. Šogad balvai nominēta kinolente "Client 9: The Rise and Fall of Eliot Spitzer", kas vēsta par skandalozo bijušo Ņujorkas mēru, stāsts par genocīdu Ruandā, "Earth Made of Glass", filma "Inside Job" par finanšu krīzi, stāsts par paparaci Ronu Galellu "Smash His Camera", kā arī filma "The Tillman Story", kurā tiek pētīta bijušās ASV futbola zvaigznes Peta Tilmena nāve, dienējot Afganistānā, un Deivisa Gugenheima filma "Waiting for "Superman", kurā atspoguļota ASV nestabilā izglītības sistēma.

Animācijas filmu kategorijā tika nominētas filmas "Despicable Me" ("Nejaukais es"), "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3") un "How to Train Your Dragon" ("Kā pieradināt pūķi").

Labāko seriālu kategorijā nosaukti - "Labākā televīzijas drāma" Amerikas Producentu ģilde izvirzījusi televīzijas seriālus "Breaking Bad", "Dexter" ("Deksters"), "Lost" ("Pazudušie"), "Mad Men" un "True Blood".

Savukārt par labākās televīzijas komēdijas balvu savā starpā sacentīsies "30 Rock", "Glee" ("Radīti skatuvei"), "Curb Your Enthusiasm", "Modern Family" un "The Office" ("Ofiss").

Producentu ģildes balvas tiks pasniegtas 22.janvārī, bet labākie scenāriju autori tiks apbalvoti 5.februārī.

"Oskara" balvu nominācijas tiks paziņotas 25.janvārī, savukārt apbalvošanas ceremonija paredzēta 27.februārī.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais