Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Par Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāju ievēlēts Gints Grūbe

© publicitātes foto/ mistrusmedia

Vakar Latvijas Filmu padomes sēdē par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Gints Grūbe, informē Nacionālā kino centra informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule.

Grūbes ievēlēšana Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāja amatā notikusi vienbalsīgi.

Filmu padomes sēdi, lai apstiprinātu tās jauno sastāvu, Kultūras ministrijā sasauca kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

Filmu padomē darbosies Nacionālā kino centra vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots, SIA "TV3 Latvija" ģenerāldirektore Baiba Zūzena, filmu producenti Grūbe un Guntis Trekteris, biedrības "Latvijas Kinoproducentu asociācija" prezidents Vilnis Kalnaellis.

Filmu padomē ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāvis Pēteris Krilovs, biedrības "Latvijas Kinematogrāfistu savienība" valdes loceklis Jurģis Krāsons, Valsts kultūrkapitāla fonda Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Lelda Ozola un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Sēdes gaitā par nozares aktualitātēm - valsts budžeta līdzekļu sadali filmu nozares projektu konkursos un 2010.gada filmu pirmizrādēm - ziņoja Nacionālā kino centra vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga, savukārt par iepriekšējo filmu padomju darbu izteicās līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Trekteris.

Jaunā padome vienojās par nepieciešamību aktualizēt filmu nozares stratēģiju un uzsvēra nepieciešamību jau vistuvākajā laikā pievērsties jautājumiem par Latvijas filmu izplatīšanu un kino izglītību visos līmeņos.

Saskaņā ar nolikumu Latvijas Filmu padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija kultūras ministram, kuras darbības mērķis ir veicināt līdzsvarotas filmu nozares attīstību Latvijā, atbalstot dialogu starp filmu nozares stratēģijas un politikas veidotājiem, īstenotājiem un sabiedrību.