Gvineta Paltrova atveidos Marlēnu Dītrihu

Gvineta Paltrova atveidos Marlēnu Dītrihu divsēriju autobiogrāfiskā televīzijas filmā „Marlēna”, ziņo Collider.

Filmas producēšanu uzņēmusies Lika Besona dibinātā kompānija EuropaCorp. Filmas pamatā izmantoti Dītrihas meitas Marijas Rīvas memuāri, kas tika publicēti 1994. gadā.

Marlēna Dītriha (Marlene Dietrich, 1901.- 1992.0 izcilā vācu kinoaktrise un dziedātāja bija pirmā aktrise no Vācijas, kas guvusi panākumus Holivudā. Pusgadsimtu ilgušo spožo karjeru Dītriha 1920. gados uzsāka Berlīnē kā kabarē dziedātāja un kinoaktrise.

Pirmos lielos kinopanākumus Vācijā guva 1930.gadā režisora Jozefa fon Šternberga studijas UFA filmā "Der Blaue Engel" ("Zilais eņģelis").

20. gadsimta 30. gados viņa Holivudā kļuva par filmu zvaigzni.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais