Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Losandželosā pasniedz "Oskara" balvas; par labāko filmu atzīta "CODA" [papildināts]

© AP/Scanpix/Leta

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika)  notiekošajā ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā "Oskaru" kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Ariana Debose par lomu Stīvena Spīlberga režisētajā "West Side Story"  ("Vestsaidas stāsta") rīmeikā, bet kā labākais aktieris tika godalgots Trojs Kotsurs par lomu filmā "CODA".

Par labāko animācijas filmu atzīta muzikālā fantāzijas komēdija "Encanto" ("Enkanto").

Par labāko oriģinālmūziku "Oskars" piešķirts Hansam Cimmeram par mūziku filmai "Dune"("Kāpa").

"Oskaru" kā labākā režisore saņēmusi Džeina Kempione par filmu "The Power of the Dog".

Kempione ir trešā sieviete, kas saņēmusi "Oskaru" kategorijā "labākais režisors", un pirmā sieviete, kas divreiz izvirzīta "Oskaram" šajā kategorijā. Pirmo reizi viņa tika nominēta pirms 28 gadiem par filmu "The Piano."

"Oskaru" kategorijās "labākā filma" saņēma ģimenes drāma "CODA", kas vēsta par kurlu meiteni un viņas ceļu mūzikas pasaulē.

Savukārt "Oskaru" kā labākā aktrise saņēma Džesika Česteina ("The Eyes of Tammy Faye"), bet kategorijā "labākais aktieris" balvu saņēma Vils Smits par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".

Par labāko dokumentālo filmu atzīta "Summer of Soul", un "Oskaru" kategorijā "labākā starptautiskā filma saņēma japāņu kinolenete "Drive My Car".

Balvu kategorijā "labākais oriģinālais scenārijs" saņēma filma "Belfast", bet kategorijā "labākais adaptētais scenārijs" - "CODA".

Šogad Oskara balvas tiek pasniegtas jau 94.reizi.