Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Sekss un lielpilsēta" jaunākā sezona jau pavisam drīz būs skatāma Latvijā

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Leģendārā TV seriāla “Sekss un lielpilsēta” (Sex and the City) ilgi gaidītais turpinājums – jaunā 10 sēriju sezona “Un tā tas laiks paiet” (And Just Like That, 2021) – sasniedz skatītājus un būs vērojams LMT Viedtelevīzijā no 9. decembra.

Slavenais, skatītāju iemīļotais seriāls aizsākās 1994. gadā, un līdz 2004. gadam tam uzņemtas sešas sezonas (kopumā 94 sērijas), stāstot par četrām draudzenēm Ņujorkā - Keriju Bredšovu (Sāra Džesika Pārkere), Mirandu Hobsu (Sintija Niksona), Samantu Džonsu (Kima Ketrela) un Šarloti Jorku (Kristīna Deivisa). Seriāls ir bagātīgi godalgots -54 Emmy Awards nominācijas - iegūti septiņi apbalvojumi, un 24 Golden Globe nominācijas - iegūtas 8 godalgas.

Seriāls piedzīvoja arī divas filmu ekranizācijas: 2008. gadā tika uzņemta pirmā “Sekss un lielpilsēta” filma, kurai 2010. gadā sekoja tās otrā daļa (Sex and the City un Sex and the City 2). Šajās filmās piedalījās visas četras seriāla aktrises. Bija paredzēta arī trešā “Sekss un lielpilsēta” filma, taču Samantas lomas atveidotājas Kimas Ketrelas atteikuma dēļ tā netapa. Jaunajā sezonā uz ekrāniem atgriežas Pārkeres, Niksonas un Deivisas tēlotās varones - Kerija, Miranda un Šarlote, tomēr skatītājus šajā sezonā diemžēl nepriecēs iemīļotā un ekstravagantā Samanta Džonsa, norāda HBO pārstāvji. Arī jaunajā sezonā Kima Ketrela ir atteikusi dalību, taču, kā mierina seriāla veidotāji, Samantas tēls netiks aizstāts - kā ceturtā varone šajā sezonā uztverama pati notikuma vieta, dzīvīgā Ņujorkas pilsēta. Seriālā parādīsies gan pavisam jauni, gan arī iepriekš nozīmīgi tēli - Bredšovas sapņu vīrietis Misters Lieliskais (Kriss Nots), Mirandas bērna tēvs Stīvs Breidijs (Deivids Eigenbergs), kā arī Šarlotes partneris Harijs Goldenblats (Evans Hendlers).

Jaunās sezonas fokusā būs Kerijas, Mirandas un Šarlotes aizraujošā dzīve Ņujorkā, tagad varonēm esot jau piecdesmitgadīgām dāmām, kurām, tāpat kā iepriekš, dzīvē svarīgs ir sekss, mīlestība un draudzības saites. Interesanti arī tas, ka seriālā tiks atpsoguļota pandēmija un tās ietekme uz sieviešu draudzību, jo tā ir bijusi neizbēgama pieredze mūsdienu metropoļu realitātē.

Neskatoties uz to, ka varones ir nobriedušas un nostabilizējušās savā dzīvē, seriāla veidotāji apgalvo: seksa būs daudz, un tas ir brīnišķīgs. “Iemesls, kāpēc es vēlējos uzņemt vēl vienu “Sekss un lielpilsēta” sezonu, bija tas, ka jutu - ir jauns stāsts, ko vēstīt. Iespējams, mēs varētu to turpināt - ja vien radīsies jauni un gana labi pavērsieni, ko attīstīt,” norāda seriāla izpildproducents Maikls Patriks Kings, tā liekot mums cerēt, ka, ļoti iespējams, nākotnē mūs sagaida atjaunotā seriāla otrā sezona.