Izvēlētas 10 animācijas īsfilmas un īsfilmas Oskara balvas pretendentes

ASV Kinoakadēmija nosaukusi sarakstu ar 10 filmām, kas cīnīsies par nomināciju "Oskara" balvai kategorijā "Labākā animācijas īsfilma".

Nosauktas 10 animācijas filmas un īsfilmas Oskara balvas pretendentes. No iesniegtajām 33 animācijas īsfilmām nominēto sarakstā iekļuvušas un kategorijā Labākā animācijas īsfilma Uz ASV Kinoakadēmijas balvu pretendē :

“The Cow Who Wanted to Be a Hamburger,”,

“Coyote Falls,”

“Day & Night,”

“The Gruffalo,”

“Let’s Pollute,”

“The Lost Thing,”

“Madagascar, Carnet de Voyage"

“Sensology,”

“The Silence beneath the Bark,”

“Urs,”

No šīm filmām žūrija tagad atlasīs trīs līdz piecas filmas, kas cīnīsies par nomināciju kategorijā "Labākā animācijas īsfilma".

Savukārt no iesniegtajām 76 īsmetrāžas filmām ASV Kinoakadēmijas atlasīto 10 filmu sarakstā iekļuvušas

"Ana’s Playground,"

"The Confession,"

"The Crush,"

"God of Love,"

"Na Wewe,"

"Seeds of the Fall,"

"Shoe,"

"The Six Dollar Fifty Man,"

"Sma Barn, Stora Ord (Little Children, Big Words),"

"Wish 143,"

Pēc izvēlēto filmu atkārtotas noskatīšanās tikai piecas labākās katrā kategorijā tālāk tiks virzītas uz Oskara nomināciju.

"Oskara" balvu nominācijas tiks paziņotas 25.janvārī, savukārt svinīgā 83. apbalvošanas ceremonija notiks 27.februārī.

Jāatgādina, ka cīņai par iekļūšanu Oskara nomināciju sarakstā bija pieteikta arī filmu studijas RIJA veidotā animācijas īsfilma Norīt krupi.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais