"Seržanta Lapiņa atgriešanās" kļuvusi par ceturto skatītāko filmu nedēļas nogalē

No piektdienas, 26.novembra, kinoteātros tiek demonstrēta jaunā latviešu spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kas pirmajās trīs izrādīšanas dienās kļuvusi par ceturto skatītāko nedēļas nogales filmu, aģentūru LETA informēja filmu studijas "Tanka" pārstāve Sanita Grīna.

Pirmajās trīs dienās režisora Gata Šmita filmu noskatījušies gandrīz 1300 skatītāju, ierindojot filmu nedēļas nogales skatītāko filmu topa ceturtajā vietā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Seržanta Lapiņa atgriešanās" piedalījās arī Baltijā lielākajā kinofestivālā "Black Nights Film Festival" Tallinā, kur tā iekļauta Baltijas filmu konkursa programmā.

Savukārt pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja jau oktobra sākumā Āzijas nozīmīgākajā kinofestivālā Pusanā, Dienvidkorejā.

Filmu studijā "Tanka" tapusī spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās" tiek izrādīta kinoteātros "Kino Citadele", "Cinamon" un "Rīga", un kopumā nedēļas nogalē to noskatījušies 1284 skatītāji, liecina "Forum Cinemas" apkopotā informācija.

"Seržanta Lapiņa atgriešanās" ir asprātīgs mūsdienu Latvijas sabiedrības portretējums, kurā sešu rīdzinieku dzīves savijas negaidītu notikumu virpulī. Galvenās lomas filmā atveido Jaunā Rīgas Teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Baiba Broka un tikko "Spēlmaņu nakts" gada aktiera balvu saņēmušais Kaspars Znotiņš.

Filmas režisors Šmits ir saņēmis Nacionālā kinofestivāla balvu par labāko režiju par īsfilmu "Aģents iemīlas". Tāpat Šmits veidojis par 2007.gada labāko filmu atzītās "Vogelfrei" segmentu. Viņš pazīstams arī kā teātra izrāžu "Trakāk vēl kā piektā gadā", "Tas notika ar viņiem", "Naži vistās", operas "Augļu koks ir Jāzeps" un mūzikla "Les Miserables" režisors.

Par iedvesmu filmas "Seržanta Lapiņa atgriešanās" scenārijam kalpoja izrāde "Tas notika ar viņiem".

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.

Svarīgākais