Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Pandēmijas dēļ pārceļ filmas par “Jumpravu” iznākšanas laiku

© Publicitātes foto

Ar novembra sākumu producējošā kompānija “Platforma” turpina spēlfilmas „Jumprava. Lielais notikums” uzņemšanu. Uz ekrāniem filma gan parādīsies mazliet vēlāk par plānoto.

Filma „Jumprava. Lielais notikums” stāsta par grupas “Jumprava” rašanos 80. gados. Aktieri, kuri attēlo leģendārās grupas sastāvu, pirms filmēšanās vairākas nedēļas pavada mēģinājumos ar oriģināliem mūzikas instrumentiem, kas piemeklēti no 80. gadiem. Stāsta pamatā ir jauniešu dzīve un kultūra laika posmā no 1984. līdz 1991. gadam, un viņu centieniem uzrunāt savus domubiedrus un sabiedrību caur mūziku, par spīti pastāvošajai kārtībai valstī. Stāstam caurvijas arī “Jumpravas” tā laika nozīmīgākās dziesmas - visas filmā atskaņotās dziesmas būs aktieru “dzīvajā” izpildījumā, un, lai skanējums būtu maksimāli pietuvināts oriģinālajam, kā konsultanti mēģinājumos piedalās arī leģendārais grupas “Jumprava” sastāvs.

Grupas “Jumprava” četrotni filmā attēlo Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). Par filmas iznākšanu. “Pielāgojoties situācijai, mums, producējošai kompānijai “Platforma”, nācās mainīt filmas iznākšanas laiku, kas šobrīd ir pārcelts uz 2022. gada beigām,” informē filmas režisors Aigars Grauba.