Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Prusax un Patrisha seriālā “Viss Norm” debitēs aktieru statusā

© Publicitātes foto

Jau 1. oktobrī pie Go3 skatītājiem nonāks pirmā “Gen Z” drāma Latvijā - seriāls "Viss Norm”. Galvenās lomas atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, reperis Prusax, dziedātāja Patrisha un arī jau zināmi aktieri.

Seriālā “Viss Norm” tiks risināts stāsts par deviņpadsmitgadīgo Dāvidu, kurš vairāk par visu vēlas, lai viss šajā pasaulē būtu vienkārši normāli, un viņš īpaši neizceltos uz apkārtējo fona, kas Dāvida gadījumā būs sarežģīts uzdevums. Seriālu vislabāk sapratīs tie, kuri ir dzimuši pēc 2000. gada, kā arī tie, kuri zina, ka jaunība sastāv no impulsīviem lēmumiem, spēcīgām emocijām, pārsteidzošiem notikumiem, vētrainām ballītēm un nereti arī nopietnām sekām. “Vai man jākļūst par vegānu, lai glābtu lietus mežus?”, “Man patīk gan puiši, gan meitenes - manam dzimumam nav jānosaka manas izvēles”, “Depresija ir mans dabiskais stāvoklis, ko tālāk?” - šādas un citas līdzīgas pārdomas risinās seriāla varoņi, ar ko rezonēs tie, kas sevi sauc par “Gen Z” paaudzi.

Seriāla galvenais varonis Dāvids, kuru atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, bērnībā ir piedzīvojis kādu traumatisku gadījumu, kas atstājis sekas uz viņa personību un mentālo stāvokli, taču ne ierastākajā izpausmē - Dāvidam piemīt kāda īpaša spēja, ko seriāla veidotāji gan vēlas paturēt noslēpumā. Viens no pašmāju “Gen Z” paaudzes aktuālākajiem hiphopa pārstāvjiem Prusax seriālā atveidos Dāvida labāko draugu Zirni. Viņu redzēsim pavisam neierastā tēlā - kā ļoti kārtīgu un godkārīgu jaunieti ar lieliem nākotnes plāniem, taču tie klusākie ūdeņi, ir tie dziļākie…

Atbildes uz jautājumiem, ko nozīmē būt normālam, un kā tas ir, kad “viss ir norm’”, meklēs arī Dāvida labākās draudzenes Paula (dejotāja un aktrise Madlēna Valberga) un Laura (jaunā aktrise Ieva Estere Barkāne). Seriālā piedalīsies arī dziedātāja Patrisha, kas atveidos Dāvida draudzeni - Lindu. Jauno aktieru ansambli papildinās arī sabiedrībā zināmie aktieri - Intars Rešetins, kurš seriālā būs Dāvida tēvs, Ieva Puķe, Jānis Jarāns, Evija Krūze, kā arī supermodele Ieva Lagūna.

“Viss Norm” producents Kristians Alhimionoks stāsta: “Mums kopā ar režisoru Albertu Viegliņu radās ideja, ka Latvijas jauniešiem nav kvalitatīva oriģinālsatura, kas reflektētu par viņu ikdienu un aktuālajām problēmām bez didaktiskām pamācībām. Mēs paši esam jaunieši ar ambīcijām un mērķiem un - jā, mēs pazīstam gan jaunības eiforiju, gan sajūtu, ka nemaz nezini, kur un kā šajā pasaulē iederies. Strādājot kopā ar jaunajiem aktieriem mēģinājumos, sapratām, ka Rasas Bugavičutes-Pēces radītais scenārijs ir viņiem aktuāls, atpazīstams, un aktieri savus tēlus ļoti ātri sāka uzskatīt par savējiem. Mēs ceram, ka tikpat ātri tas notiks arī ar skatītāju.”