Studija "Animācijas brigāde" iegūst balvu Norvēģijā

© publicitātes foto

Fredrikstates Animācijas filmu festivāla bērnu žūrija piešķīrusi savu balvu Māra Brinkmaņa filmai Dzīvais ūdens.

Balva Norvēģijā notiekošajā Fredrikstates animācijas filmu festivālā studijai Animācijas brigāde ir jau trešā starptautiskā atzinība šoruden, pie kam godalgoti tiek gandrīz visi studijas režisori!Dzīvais ūdens ir stāsts par Munku un Lemiju – diviem zvēriņiem, kas atrod neparastu avotu. Un tad sākas viņu piedzīvojumi.....

Munka un Lemija stāsts ir iekarojis piecu filmas vērtētāju sirdis (žūrijas komisijas vidējais vecums ir 6 – 10 gadi), pasniedzot Mārim Brinkmanim īpašo – tieši bērnu piešķirto Zelta Gunnara balvu.

Kristāla zīmuli Baltkrievijā notiekošajā festivālā Animajevka septembra beigās saņēma Dace Rīdūze un viņas Cūkas laime. Savukārt vecākajā Ziemeļamerikas bērnu filmu festivālā Festival du Carrousel International du Film de Rimouski septembra beigās uzvaru svinēja Ēvalds Lācis, par filmu Ledus pavēlnieks saņemot balvu Labākā animācijas īsfilma kategorijā skatītājiem virs 13 gadu vecuma.

Rindā uz savu balvu ir Jānis Cimermanis, kura animācijas filma Tīģeris no sērijas Avārijas brigāde savu starptautisko pirmizrādi oktobra beigās piedzīvoja Čikāgas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais