Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Pēc ilgākas pauzes kinoteātros parādīsies pirmā latviešu spēlfilma

© Publicitātes foto

Spēlfilmas “Jaungada taksometrs” veidotāji un nākamās paaudzes televīzija Go3 nāk klajā ar mūsdienīgu jauniešu mīlas stāstu – romantisko komēdiju “Saki Jā!”. Tā ir pirmā latviešu spēlfilma, kas jau pavisam drīz pieredzēs savu pirmizrādi kinoteātros – 13. augustā.

Romantiskajā komēdijā “Saki Jā!” galvenās lomas atveidos Lelde Dreimane, Evelīna Pārkere, Jurijs Djakonovs un Nauris Brikmanis. “Pēc abām spēlfilmas “Jaungada taksometrs” daļām vēlējos kaut ko turpināt šajā žanrā, un tā radās “Saki Jā!’’ - par mīlestību, draudzību un attiecībām jauniešu vidū, kad jūtas ir tik trauslas un sakāpinātas,” stāsta filmas režisors Māris Martinsons. “Lai arī sākotnēji filmas pirmizrāde bija plānota Valentīndienā, esam priecīgi to nodot skatītāju vērtējumam tieši augustā, kas tradicionāli pazīstams kā kāzu mēnesis.” Režisors pēc filmas tehniskās noskatīšanās grimst pārdomās: “Tas ir aizkustinoši skatīties filmu uz lielā ekrāna. Saproti kā nekad, cik ļoti ir nepieciešams kino, kurā var iegrimt, procesu nevar apstādināt, runāties pa vidu… Un mūsu aktieri - lieliski izskatās uz lielā ekrāna. Pozitīvas jūtas un emocijas - tas ir tas, kas nepieciešams mums, skatītājiem.”

“Baltic Content Media” direktore Ilze Roķe par izaicinājumiem filmas izplatīšanā: “Izlaist latviešu filmu uz kino ekrāniem vasarā būtu izaicinājums arī normālos apstākļos, taču pandēmijas laikā tas ir divtik liels. Domāju, ka esam drosmīgi, zinām, ka citi latviešu filmu producenti ļoti rūpīgi sekos katram mūsu reklāmas solim un arī rezultātiem, lai pieņemtu gala lēmumu, izlaist savas filmas uz ekrāniem vai tomēr nogaidīt vēl kādu gadu. Mēs, protams, ceram uz skatītāju vēlmi skatīties pašmāju kino un aktīvu kino biļešu pirkšanu, tādā veidā atbalstot gan kinoteātrus, gan filmas radošo komandu, jo kino nozarei patiešām ir ļoti grūti laiki.”