Prāgā notiks latviešu filmu festivāls

No 4. līdz 10.novembrim Prāgas pilsētas bibliotēkā notiks filmu festivāls "New waves new ways" ("Jauni viļņi, jauni ceļi").

Tā mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar Baltijas valstu un Eiropas Dienvidaustrumu valstu mākslas un dokumentālām kinofilmām, uzsvērt atšķirīgo un kopīgo Eiropas dažādu reģionu iedzīvotāju vidū. Šogad festivāla tēma ir "Stari no Centrāleiropas".

Latvijas festivālā pārstāvēta ar šādiem kinomākslas darbiem:

"The Soviet story" (2008), režisors Edvīns Šņore;

"Pa Rubika ceļu"(2010), režisore Laila Pakalniņa;

"Valkyrie Limited" (2009), režisors Dāvis Sīmanis.

Minētās filmas Latvijas vēstniecība Čehijā festivālam iesniedza, sadarbojoties ar Latvijas nacionālo kino centru. Visu triju Latvijas filmu demonstrēšana paredzēta 10.novembrī.

Kopumā festivālā piedalās 25 filmas no 12 valstīm.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Svarīgākais