LTV neizslēdz iespēju nākamgad uzņemt seriālu

"Latvijas Televīzija" (LTV), plānojot nākamā gada budžetu, neizslēdz iespēju atvēlēt līdzekļus nacionālā seriāla filmēšanai, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā skaidroja Kots, iespējams, nākamā gada budžetā tiks paredzēti līdzekļi jauna seriāla uzņemšanai. "Iepriekš, kad bija lielās budžeta samazināšanas, arī LTV nācās mainīt programmu, samazināt strādājošo skaitu, pārorientēties uz citām lietām. Taču, ja nebūs būtisku budžeta samazinājumu, tad esam iecerējuši izskatīt arī domu par līdzekļu piešķiršanu jauna seriāla filmēšanai," stāsta Kots.

Kā ziņots iepriekš, pagājušā gada janvārī LTV bija spiests pieņemt lēmumu neturpināt nacionālā seriāla "Neprāta cena" uzņemšanu, jo valsts finansējums LTV tika samazināts par 2,4 miljoniem latu.

"Šajā situācijā kategoriski gribētu noraidīt plašsaziņas līdzekļos izskanējušo apgalvojumu, ka LTV labprātīgi atsakās no populāriem un sabiedrībā iemīļotiem izklaides raidījumiem. Kā zināms, 2009.gadā valsts finansējums LTV samazināts par 2,4 miljoniem latu, tāpēc LTV spiesta pieņemt vairākus nopietnus un sāpīgus lēmumus, kas izšķiroši ietekmēs LTV programmu," uzsvēra LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite.

Pēc viņas teiktā, izklaides joma nav galvenā prioritāte un izklaides projekti ir ļoti dārgi, tāpēc šajā finansējuma samazinājuma situācijā LTV nebija izvēles iespējas, pretējā gadījumā būtu apdraudēta sabiedriskās televīzijas pamatfunkciju nodrošināšana - informatīvi dokumentālo, kultūras un bērnu raidījumu veidošana.

Seriāla "Neprāta cena" vienas sērijas veidošana LTV izmaksā ap 3000 latu, bet gadā seriālam tiek plānotas vismaz 150 sērijas.

Tiklīdz valsts un LTV ekonomiskā situācija uzlabosies, LTV cer atsākt darbu pie pašmāju seriāla veidošanas.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais