Džeimss Kamerons pievērsīsies Kleopatrai

Džeims Kamerons © Scanpix

Kinokompānija Sony Pictures Entertainment gatavojas uzņemt vērienīgu biogrāfisku filmu par Ēģiptes leģendāro valdnieci Kleopatru, informē Deadline.

Kā zināms, kino industrija ne vienreiz vien pievērsusies leģendārās valdnieces dzīves stāstam. Viena no visu laiku dārgākajām lentēm ir 1963.gada "Kleopatra" ar Elizabeti Teilori titullomā, kura uzņemta studijā 20th Century Fox. Arī režisora Stīvena Soderberga plānos ietilpst uzņemt filmu par Kleopatru.

Šoreiz "Kleopatra" būs skatāma 3D formātā, filma tiks uzņemta pēc 2009. gadā iznākušās Pulicera prēmijas laureātes Steisijas Šifas grāmatas "Cleopatra: A Life"motīviem.

Filmas producents būs Skots Rudins, kurš ir iegādājies Šifas grāmatas ekranizācijas tiesības, viņa kontā ir ap 100 filmu.

Filmas scenāriju veido oskarotais scenārists Braiens Helgelends, kurš veidojis tādu filmu kā scenārijus kā "Robins Huds","Losandželosas noslēpumi","Vilciena 123 nolaupīšana"u.c.

Režisors Džeimss Kamerons ir izrādījis interesi par šo projektu un kā norāda Deadline ar Sony Pictures ir notikušas jau ilgstošas pārrunas par Kamerona iesaistīšanos šajā projektā. Ja viņš uzņemsies režisora pienākumus, tad Kleopatras loma tiks uzticēta Andželīnai Džolijai.

Andželīna Džolija arī vēlas piedalīties šajā projektā un intervijās jau izteikusies, ka „spēlēs pavisam savādāk nekā to darīja Elizabete Teilore". Aktrise iepazinusies ar Kleopatras dzīves stāstu un atklājusi, ka viņa ir bijusi gluži cits cilvēks.

Sony Pictures cer darbu pie filmas uzņemšanas sākt jau 2011.gadā.

Džeims Kamerons pašlaik strādā pie otrās filmas "Avatar 2", kas tiks veltīta Pandoras okeānu izzināšanai.Tiks uzņemtas uzreiz divas filmas, pirmā no tām uz ekrāniem iznāks ne ātrāk par 2014.gadu. Plāns tiekot saskaņots ar studiju 20th centry Fox.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais