Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Džonijs Deps zaudē prāvā pret britu izdevēju par apmelošanu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

ASV kino zvaigzne Džonijs Deps zaudējies lietā par apmelošanu, ko bija ierosinājis pret laikraksta "The Sun" izdevēju par 2018.gada rakstu, kurā viņš nodēvēts par sievas sitēju.

Depa ierosinātā lieta pret uzņēmumu "News Group Newspapers" (NGN) un "The Sun" galveno redaktoru Denu Vutonu piesaistīja starptautisku uzmanību. Laikraksts apgalvoja, ka Deps uzbrucis savai bijušajai sievai Amberai Hērdai laikā, kad viņi bijuši attiecībās.

Londonas Augstākā tiesa šodien noraidīja Depa prasību, norādot, ka NGN ir pierādījis, ka rakstā izteiktie apgalvojumi ir patiesi, vēsta mediji.

Tiesas prāvā, kas ilga 16 dienas jūlijā, izskanēja apgalvojumi par brutālu vardarbību un sensacionāli atklājumi par Depa un Hērdas vētrainajām attiecībām.

Abi aktieri satikās filmas "The Rum Diary" ("Ruma dienasgrāmata") filmēšanas laukumā. 2015.gadā viņi aprecējās.

2016.gada maijā Hērda pieprasīja šķirt viņas laulību ar Depu viņa emocionālās un fiziskās vardarbības dēļ. Noslēdzot šķiršanās vienošanos 2016.gada augustā, Deps piekrita samaksāt septiņus miljonus ASV dolāru divām Hērdas izvēlētām labdarības organizācijām, bet viņa savukārt atsauca apsūdzības vardarbībā.

2019.gadā Deps iesūdzēja tiesā Hērdu par apmelošanu saistībā ar presē rakstīto par sadzīves vardarbību viņu ģimenē. Šī lieta vēl tiek izskatīta.