Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Karnivāļu" Roberts Vanags filmā iejutīsies Aigara Graubas tēlā

© Publicitātes foto

Šonedēļ sākās spēlfilmas „Jumprava. Lielais notikums” filmēšana – Valmierā, un šī izvēle nav nejauša. Šai pilsētai ir īpaša nozīme grupas “Jumprava” stāstā, jo tieši tur meklējami grupas pirmsākumi – sākotnēji Aigara Grāvera un Aigara Krēslas muzikālie eksperimenti Valmieras slimnīcas vokāli instrumentālajā grupā „Vitamīns”.

Jau pirmajā filmēšanas dienā klāt bija arī grupas leģendārais sastāvs, kas atzinīgi novērtēja lieliski atlasītos filmas aktierus, kuri ir ne tikai ar sirdi mūzikā, bet arī līdzīgi izskatā. “Jumpravas” četrotni filmā attēlos Gatis Grāvers (Aigars Grāvers), Roberts Vanags (Aigars Grauba), Raimonds Celms (Ainars Ašmanis) un Rihards Zelezņevs (Aigars Krēsla). No tiem zināmākais ir Vanags - grupas “Carnival Youth” multiinstrumentālists. Kā zināms, pirmos gadus “Jumpravas” pamatsastāvā bija arī Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, kurus filmā atveidos attiecīgi Mārtiņš Zvirbulis un Gvido Valters.

Šī filma nav tikai par grupu “Jumprava”, tas ir stāsts par laika posmu no 1984. līdz 1991. gadam - par to, kā grupa ar domubiedriem ieraudzīja veidu, kā uzrunāt savus vienaudžus un sabiedrību kopumā. Kā saka filmas režisors Aigars Grauba: “”Jumprava” ir pavadošā grupa dziesmām, kas sen vairs nepieder grupai, bet gan tautai, jo tieši klausītājiem šīs melodijas saistās un rezonē ar viņu pārdzīvojumiem, emocijām un pieredzi.” Filmas iznākšana plānota 2022. gada sākumā. Tā top ar Nacionālā kino centra un Valmieras pašvaldības atbalstu.