Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

FOTO: virtuāli notikusi "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija; noskaidro uzvarētājus

© EPA/Scanpix/Leta

Ikgadējā "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā, kurā tika godināti labākie seriāli, triumfēja "Succession" un "Schitt's Creek".

HBO seriāls "Succession" ieguva visprestižāko balvu "Labākais dramatiskais seriāls", bet Džeremijs Strongs par tēlojumu šajā seriālā tika godināts kā labākais aktieris dramatiskajā seriālā. "Succession" režisors Andrijs Parehs ieguva balvu kategorijā "labākais dramatiskā seriāla režisors", bet par labākā dramatiskā seriāla scenārija autoru tika atzīts seriāla scenārists Džesijs Ārmstrongs.

Kanādas seriāls "Schitt's Creek" ieguva pavisam deviņas balvas, tostarp tika atzīts par labāko komēdijseriālu. Galveno lomu tēlotāji Jūdžins Levijs un Ketrīna O'Hara tika apbalvoti kā labākais komēdijseriāla aktieris un labākā komēdijseriāla aktrise, savukārt šajā seriālā tēlojošie Daniels Levijs un Ennija Mērfija tika godalgoti kā labākais komēdijseriāla otrā plāna aktieris un labākā komēdijseriāla otrā plāna aktrise. Dens Levijs ieguva balvu par labāko komēdijseriāla scenāriju, bet kopā ar Endrjū Sividino - arī par labāko komēdijseriāla režiju.

24 gadus vecā Zendaja tika atzīta par labāko dramatiskā seriāla aktrisi par lomu HBO seriālā "Euphoria". Līdz ar to viņa kļuvusi ar jaunāko aktrisi, kas ieguvusi šo balvu.

Kā labākais otrā plāna aktieris dramatiskajā seriālā tika apbalvots Bilijs Krūdaps par lomu "Apple TV+" seriālā "The Morning Show". Savukārt kā labākā otrā plāna aktrise dramatiskajā seriālā tika godalgota Džūlija Gārnere par tēlojumu "Netflix" seriālā "Ozark".

Lai gan ceremonijas norises vieta bija Losandželosas arēna "Staples Center"", koronavīrusa pandēmijas dēļ tā notika virtuāli - zālē nebija skatītāju, bet pasākuma dalībnieki teica runas videokonferences režīmā. Uz "Staples Center" skatuves gan bija pasākuma vadītājs, televīzijas sarunu šova zvaigzne Džimijs Kimels.

Ceremonija "Primetime Emmy Awards", kuru rīko Amerikas Televīzijas akadēmija, šogad notika jau 72.reizi.