Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Kino eksperts iesaka aizraujošus seriālus skatīšanās maratonam

© Publicitātes foto

Daudzi no mums saskārušies ar seriālu skatīšanās maratonu jeb "binge watching", kad skaties seriālu, vienu sēriju pēc otras, līdz attopies, ka esi noskatījies pusi sezonas. Jaunākie pētījumi liecina, ka 40% TV skatītāju pasaulē var noskatīties filmu vai seriālu 1-3 stundas bez pārtraukuma, savukārt 20% skatās seriālus pat 3-5 stundas no vietas. "Kino Kults" līdzdibinātājs un vadītājs, kino eksperts Sergejs Timoņins iesaka četrus, viņaprāt, aizraujošākos seriālus.

"Seriālus un filmas šobrīd paterē gluži kā labas grāmatas - tāpat kā grāmatu mīļi izvēlas sava iecienītākā autora grāmatu, kino fani skatās pārraides, kuras veidojis iecienītākais režisors vai tajā piedalās iemīļots aktieris. Interesanti arī tas, ka Latvijā skatītākās parasti ir tieši komēdijas, savukārt ārzemju topa augšgalā ir supervaroņu filmas," stāsta Sergejs Timoņins.

"Krīzes laikā, kad pieeja kino teātriem bija liegta un daudz laika pavadīts mājās, straumēšanas platformu skatītāju skaits ārkārtīgi pieauga. Ne velti "Netflix", HBO un citi straumētāji ieplānojuši pirmizrāžu grafikus vairākiem mēnešiem uz priekšu," uzsver Sergejs. Kino eksperts dalās ar viņaprāt interesantākajiem seriāliem, kas pieejami straumēšanas platformās - varbūt kāds no tiem drīzumā kļūs arī par Tavu iecienītāko.

"Stateless" (6 sēriju miniseriāls)

Garā jo garā autoru virknē, kurus ar saviem budžetiem atbalsta straumēšanas platforma "Netflix", nu ierindojas arī "Oscar" balvas laureāte, austrāliete Keita Blanšeta, kura uz saviem pleciem ir iznesusi projektu "Stateless". Aktrises un producentes sirdij tuvs ir izrādījies stāsts par imigrantiem, kuru dzīves krustojas bēgļu nometnē, - kā izrādās, tad šis temats Austrālijā ir tikpat aktuāls kā ASV. Izcils aktieru ansamblis (Ivonna Strahovska, Dominiks Vests, Džejs Kortnijs, Faisals Bazi un pati Blanšeta) to mums izspēlēs 6 sērijās. Balstīts uz patiesa stāsta.

"Teds Laso" ("Ted Lasso")

Ir jau bijuši vairāki gadījumi, kad kādi veiksmīgi komēdijšova "Saturday Night Live" skeči ir pārauguši pilnās filmās, bet pie tā industrija apstāties negrasās - jau drīzumā "Apple TV+" gaidāms seriāls "Ted Lasso", kas ir balstīts uz kanālā NBC redzamiem sporta skečiem ar Džeisonu Sudeikis kā amerikāņu futbola treneri, kurš dodas uz Lielbritāniju, lai trenētu futbola komandu. Kā jau nopratīsiet, Teds arī ātri vien uzzinās, ka ir visnotaļ zīmīgas atšķirības starp šiem futbola veidiem, un uz amerikāņu un britu sporta un vienkārši pasaules uztveres atšķirībām arī balstīsies liela daļa seriāla joku. Pats Sudeikis ir arī viens no seriāla veidotājiem, darot to kopā ar Bilu Lorensu, kuru vislabāk noteikti zināsiet kā seriāla "Scrubs" autoru - būs gan smieklīgi, gan arī sirsnīgi!

"Skūpstu kabīne 2" ("The Kissing Booth 2")

Praktiski izzudušas no kinoteātriem, romantiskās komēdijas (īpaši tīņu auditorijai domātās) ir atradušas sev jaunu mājvietu "Netflix" straumēšanas servisā ar visiem 170+ miljoniem lietotāju, kuriem plānā ir "Netflix & chill" kopā ar kādu jaunu žanra pārstāvi, kas nu jau servisam tiek ražotas dučiem. Un kā klases karaliene starp tiem ir "The Kissing Booth", negaidīts žanra hits un nu jau jauna franšīze - Šellija, Lī, Noa un, protams, nosaukumā minētā skūpstu kabīne būs atpakaļ turpinājumā vai pat vairākos, jo auditorija ir skaidri pateikusi, ko vēlas redzēt.

"The Umbrella Academy"

Kad Džerards Vejs, grupas "My Chemical Romance" solists, paziņoja, ka veidos pats savu komiksu par apdāvinātiem pusaudžiem ar pārdabiskām spējām, vairākums tik nosmējās - sak’, bagātajiem un slavenajiem savi untumi… Kad komikss "The Umbrella Academy" guva necerētus panākumus un vēlāk pārtapa par vēl populārāku "Netflix" seriālu, kuram klāt jau otrā sezona, smiekli vairs nenāca nevienam - mūsu priekšā ir pilntiesīgs hits un jauna, aizraujoša pasaule, kurai nav nekādas saistības ar tās autora muzikālo pagātni. Seriāla otrajā sezonā atpakaļ būs visa brālīgā un māsīgā komanda, bet citos apstākļos - lai gan bez draudošas apokalipses neiztiksim (kā nu bez tās, it sevišķi mūslaikos), situācija solās būs intriģējoši citāda...