Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Disney" atliek "Mulanas" iznākšanu uz ekrāniem

© PA Wire/PA Images/Scanpix/LETA

Studija "Disney" ceturtdien pavēstīja, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ spiesta uz nenoteiktu laiku atlikt lielbudžeta filmas "Mulana" iznākšanu uz ekrāniem, kā arī uz gadu atlikt "Zvaigžņu karu" un "Avatara" kinosāgu nākamo filmu pirmizrādes.

Filmas "Mulana" iznākšana uz ekrāniem atlikta jau divas reizes, bet vēl nesen tā bija atlikta uz 21.augustu.

Kinoteātru uzņēmumi cerēja, ka līdz ar zinātniskās fantastikas trillera "Tenet" iznākšanu uz ekrāniem kino apmeklējumu dinamikai tiks dots jauns starts, bet arī šīs filmas pirmizrāde atlikta.

Līdz ar jaunākajiem paziņojumiem par pirmizrāžu atcelšanu vasaras repertuāra perspektīvas kinoteātru tīkliem kļuvušas vēl drūmākas.

"Pēdējo mēnešu laikā kļuvis skaidrs, ka nekas nav iekalts akmenī, kad domājam par to, kā filmas tiks izlaistas uz ekrāniem šajā globālajā veselības krīzē, un šodien tas nozīmē ieturēt pauzi attiecībā uz "Mulanas" klajā laišanas plāniem, mums vienlaikus izvērtējot to, kāds būtu visefektīvākais veids, lai šī filma nonāktu pie skatītājiem visā pasaulē," teikts studijas "Disney" preses pārstāvja paziņojumā.

Kinosāgu "Zvaigžņu kari" un "Avatars" nākamo filmu pirmizrādes tiek atliktas uz gadu.

Filmas "Avatars" turpinājums uz ekrāniem nonāks 2022.gada decembrī, bet "Zvaigžņu karu" desmitā epizode - 2023.gada decembrī, nevis attiecīgi 2021. un 2022.gadā, kā tas bija plānots.

"Disney" uz nenoteiktu laiku atlikusi režisora Vesa Andersona komēdijdrāmas "The French Dispatch" ("Francijas vēstnesis") iznākšanu uz ekrāniem, kas sākotnēji bija paredzēta 16.oktobrī.

Filmas "Black Widow" ("Melnā atraitne") iznākšana uz ekrāniem šobrīd tiek plānota 6.novembrī.