Rīgā sāksies Karapetjana spēlfilmas "Cilvēki tur" filmēšana

Šodien ieplānota pirmā filmēšanas diena režisora Aika Karapetjana pilnmetrāžas spēlfilmai "Cilvēki tur. Filmēšana turpināsies līdz novembra sākumam un galvenokārt tā noritēs Rīgas mikrorajonos - Purvciemā un Pļavniekos.

Pilnmetrāžas spēlfilma "Cilvēki tur" būs pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas pirmā valsts finansētā spēlfilma, kurā varoņi runās krievu valodā.

"Cilvēki tur" ir viena no trim spēlfilmām, ko šogad projektu konkursā atbalstīja Nacionālā Kino centra eksperti. Pārējās divas ir režisora Māra Martinsona filma "Amaya", kas 17.septembrī jau piedzīvojusi pirmizrādi, bet otra - Aigara Graubas "Sapņu komanda 1935", kuras filmēšana sākās septembra pirmajos datumos.

Filma "Cilvēki tur" ir Karapetjana debija pilnmetrāžas spēlfilmu žanrā, filmas operators ir Jānis Eglītis. Filmas tēlotāji meklēti pēc principa, lai to sejas nebūtu Latvijas skatītājiem pārāk pazīstamas un tādējādi pēc iespējas tuvinātos autentiskajai mikrorajona videi. Tāpēc filmā piedalīsies Krievijas aktieri Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins, Mihails Razumovskis, vienā no lomām būs Viļņas drāmas teātra aktieris Eduards Murašovs. No Latvijas aktieru vidū būs Valmieras teātra aktieris Andris Gross, bet pārējie tēlotāji izvēlēti no neprofesionāļu vidus.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais