Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

No straumēšanas platformas repertuāra izņem par rasismu kritizētu TV šova sēriju

© Rights Managed/Scanpix/LETA

No britu raidsabiedrības BBC straumēšanas platformas UKTV repertuāra izņemta viena no populārākajām 70.gadu situāciju komēdijas "Fawlty Towers" (Viesnīca "Foltija torņi") sērijām, jo tajā, kā skaidroja uzņēmums, dzirdami "rasistiski apvainojumi".

No UKTV piedāvājuma pazudusi komēdijas 1975.gada sērija "The Germans" ("Vācieši").

UKTV tviterī pavēstīja, ka seriāla pirmās sezonas noslēguma epizode no repertuāra izņemta "uz laiku".

Šobrīd šī sērija tiek izvērtēta, norādīja uzņēmums, piebilstot, ka "mēs vēlamies veltīt tam zināmu laiku, lai izskatītu savas alternatīvas attiecībā uz šo sēriju".

Tuvāki paskaidrojumi netika sniegti, bet, domājams, par problemātisku atzīta aina, kurā majors, viens no Foltija viesnīcas pastāvīgajiem iemītniekiem, trīs reizes lieto tumšādainus cilvēkus aizskarošu vārdu.

Seriāla galvenā varoņa, viesnīcas īpašnieka Bazila Foltija, lomas atveidotājs Džons Klīzs, lēmumam par sērijas izņemšanu no UKTV repertuāra paudis skarbus vārdus.

Tie, kas šajā sērijā nespēj saskatīt rasisma kritiku, bet saredz tajā rasisma atbalstīšanu, ir stulbi, Austrālijas laikrakstam "The Age" sacīja Klīzs.

"Majors ir veca fosilija, kas palikusi pāri no laika pirms vairākām desmitgadēm. Mēs neatbalstām viņa uzskatus, mēs tos izsmejam," sacīja aktieris. "Ja viņi to nespēj saskatīt, ja cilvēki ir pārāk stulbi, lai to saskatītu, ko gan es varu teikt," vaicāja Klīzs.

Jau ziņots, ka ASV straumēšanas platforma "HBO Max" no sava piedāvājuma izņēmusi 1939.gada oskaroto pilsoņkara drāmu "Vējiem līdzi". Kā skaidroja uzņēmumā, tas noticis filmā manāmo "rasistisko atainojumu dēļ". Tiesa gan, pēc šī lēmuma "Vējiem līdzi" uzreiz nonāca ASV tīmekļa lielveikala "Amazon" pārdotāko filmu topa pirmajā vietā.

BBC no straumēšanas repertuāra izņēmusi populāro skeču komēdiju "Little Britain" ("Mazā Britānija"), jo, kā skaidroja uzņēmumā, kopš 2000.gadu sākuma, kad seriāls tika pārraidīts pirmo reizi, "laiki ir mainījušies".