Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Tet" sarūpējis aizraujošu filmu un seriālu izlasi

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas valstī, TV skatīšanās kopējais apjoms pieaudzis par 6%, liecina tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma Tet apkopotie dati. It īpaši palielinājusies cilvēku vēlme skatīties seriālus un filmas – Shortcut Films un Shortcut Premiere skatīšanās laiks pieaudzis pat divreiz.

Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes un korekcijas klientu TV skatīšanās paradumos, Tet sarūpējis daudzveidīgu filmu un seriālu izlasi, lai dzīvi mājās un pašizolācijas laiku sabiedrība varētu bagātināt ar aizraujošu TV saturu.

Piemēram, Shortcut lietotnē ir īpaši izveidota sadaļa #paliecmājās, kas ikvienam pieejama bez maksas. Šo sadaļu Tet regulāri papildina ar filmu piedāvājumu, ko skatīties tiešsaistē. Pašlaik #paliecmājās sadaļā ikviens var noskatīties latviešu klasiku: Sprīdītis, Emīla nedarbi, Cilvēka bērns, kā arī daudzas citas filmas, piemēram, Paradīze’89, Vectēvs, kas bīstamāks par datoru, Lote no izgudrotāju ciema, Mīlas afēra (Love Punch), Simt soļu ceļojums (The Hundred-Foot Journey), Papucis (Delivery Man) un citas - katrs atradīs savai gaumei un interesēm piemērotāko. Filmu klāsts tiek papildināts katru piektdienu - tieši pirms nedēļas nogales. Filmu sadaļa #paliecmājās pieejama arī Helio interaktīvajā televīzijā. Piedāvājums tapis sadarbībā ar producentu uzņēmumiem: VFS FILMS, Riverbed, Deep Sea Studios, filmu studija F.O.R.M.A, filmu studija DEVIŅI, filmu studija RIJA, TASSE FILM, Platforma Filma, Tanka, Ego Media, FA Filma u. c.

Uzņēmums īpaši padomājis par jaunāko paaudzi, proti, ģimeņu atbalstam laikā, kad slēgtas izglītības iestādes un liela daļa vecāku izvēlas bērnus nevest uz bērnudārziem, visi Helio interaktīvās televīzijas klienti dāvanā saņēma Bērnu tematisko paku un pašiem mazākajiem skatītājiem īpaši pielāgoto un drošo Bērnu stūrīti. Savukārt Helio virszemes televīzijas klienti - Bērnu un jauniešu paku.

Tāpat laikā, kad kinoteātru apmeklējums nav iespējams, skatītāji joprojām nepaliks bez pašām jaunākajām filmām un seriāliem, ko visai ģimenei izdevīgi noskatīties mājās. Shortcut lietotnē pieejams arī interesants un aktuāls pasaulē atzītu filmu un seriālu piedāvājums tikko no kinoteātriem - Oskara balvas saņēmušās filmas 1917, ceremonijas lielākais pārsteigums Parazīts, satīra par Otro pasaules karu Trusis Džodžo, provokatīvais seriāls Jaunais pāvests 2, piedzīvojumu filma visai ģimenei Džumandži: Nākamais līmenis, jaunākais HBO seriāls Skrējiens. Tām aprīlī un maijā pievienosies vēl daudzas citas, piemēram, biogrāfiskā drāma Ričards Džūels, Bruklina bez mātes, Zirnekļcilvēks: Tālu no mājām, Dusmīgie putni. Filma 2, neticamais stāsts par Saivokeru ģimeni Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana, Burvīga diena apkaimē ar Tomu Henksu galvenajā lomā, vēl tikai šogad iznākusī filma Sliktie puiši uz mūžu ar Vilu Smitu galvenajā lomā, iemīļotā animācija Ledus sirds 2, kā arī pavisam jauni seriāli. Lielākoties jaunākās filmas būs iespējams noīrēt uz 48 stundām Shortcut Premiere sadaļā, taču seriāli un atsevišķas filmas - Shortcut Films mēneša abonementā, tā ka droši jāizpēta piedāvājums un atliek vien izvēlēties savām interesēm atbilstošāko variantu!

***

Filmas, kuras vērts redzēt Shortcut lietotnes bezmaksas sadaļā #paliecmājās

Paradīze’89

1989. gada vasara. Rīdzinieces Paula un Laurēns vasaras brīvlaiku pavada mazpilsētā pie māsīcām Maijas un Lindas. Savā vaļā atstatā meiteņu četrotne bauda burvību, iztēlojas pieaugušo dzīvi un, protams, neiztiek bez satraucošiem piedzīvojumiem. Uz patiesiem notikumiem balstīts deviņgadīgās Paulas pieaugšanas stāsts laikā, kad Latvija spēra savus pirmos soļus pretī neatkarībai.

Mīlas afēra

Bijušais pāris Ričards un Keita ne brīdi nespēj viens otru atstāt mierā. Mīlestība starp viņiem nav zudusi, taču to pašu nevar teikt par viņu pensijas fonda līdzekļiem, no kura visu naudu izkrāpis Ričarda kompānijas jaunais īpašnieks. Uzzinot, ka par izkrāpto naudu viņš sievai iegādājies 10 miljonus vērtu dimantu, abi mīlnieki dodas to atgūt.

Bellas salas maģija

Montijs Vaildhors ir slavens rakstnieks, kura iedvesma jau sen noslīkusi alkoholā. Vasarā viņš ievācās mājiņā ezera krastā, krāšņajā Bellas salā, kur iepazīstas ar kaimiņos dzīvojošo vientuļo māmiņu un viņas meitām. Trīs dažādo paaudžu meiteņu dzīvesprieks pamazām modina Montijā sen aizmigušas sajūtas, emocijas un iedvesmu!

Vectēvs, kas bīstamāks par datoru

Astoņgadnieka Oskara vasaras brīvdienas lauku mājās sākas nepavisam, kā cerēts, taču nebeidzamais cīniņš ar vectēvu tomēr pārvēršas par abu vīru ciešu draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētās avantūras.

Simt soļu ceļojums

Hasans Kadams un viņa ģimene ir spiesti pamest dzimto Indiju. Viņi apmetas uz dzīvi Francijas dienvidos - gleznainā vieta ir kā radīta nelielam indiešu restorānam. Ielas pretējā pusē atrodas visā Francijā izslavēts restorāns, kurā saimnieko Malorī kundze. Abu restorānu starpā draud izcelties kulināra sāncensība līdz brīdim, kad Malorī kundzi savaldzina indiešu virtuves un dzīves garša...

Lote no izgudrotāju ciema

Bezrūpīgā suņu meitene Lote dzīvo mazā ciematiņā jūras krastā kopā ar vecākiem - slaveno izgudrotāju tēti un gādīgo māmiņu. Ciemata svarīgākais notikums ir lielais izgudrotāju konkurss, kurā galveno balvu saņem visatjautīgākais un praktiskākais izgudrojums. Īsi pirms konkursa Lote ar draugu Bruno jūrā atrod japāņu grāmatu. Hmm, ko tā ved sev līdzi?

***

Shortcut lietotnē

Parazīts (Parasite)

Apstākļi, kuros maz kopīga: lepnā slavena arhitekta projektētā namā plaukst modernās pilsētvides elites pārstāvju dzīve, savukārt kādā nolaistā puspagraba miteklī savu strupceļa situāciju apņēmīgi cenšas pārvarēt trūkuma un neveiksmju vajāta ģimene. Kad liktenis piedāvā iespēju šādu ļaužu ceļiem krustoties, guvumu un postījumu apmērs nav paredzams. Oskara balvas labākās filmas titula un Kannu kinofestivāla galvenās balvas Zelta palmas zars ieguvēja gada sākumā pārsteigusi daudzus. Filmā Parazīts režisors radoši apvērš un nojauc žanru robežas, apvienojot melnā humora, spriedzes kino un sociālās drāmas elementus. Viņš akcentē, ka mūsdienu polarizētajā sabiedrībā kastu sistēma jeb šķiru hierarhija tiek liekulīgi apslēpta un uzlūkota kā pagātnes relikts, tomēr pastāv stingras robežas - krasi atšķirīgu aprindu simboliska līdzāspastāvēšana ir neiespējama. Un tam diemžēl nav alternatīvu. Toties citu vainošanas un vienkāršotu risinājumu kārdinājums gan ir liels.

Džentlmeņi (The Gentlemen)

Talantīgs britu narkobarons gadu gaitā izveidojis iespaidīgu un ļoti ienesīgu biznesa impēriju. Kad paklīst runas par tās pārdošanu Oklahomas miljardieriem, cīņā par nelegālo uzņēmumu iesaistās arī citi džentlmeņi - sākas shēmošana un apmaiņa ar laipnībām, kuru starpā gadās arī apšaudes un pa kādam nelaimes gadījumam. Aktieru sastāvs filmā ir īsts zvaigžņu ansamblis - Kolins Farels, Metjū Makonahijs, Hjū Grānts un citi. Šobrīd šī ir sestā ienesīgākā filma 2020. gadā.

Bruklina bez mātes (Motherless Brooklyn)

Pagājušā gadsimta 50. gadi, Ņujorka. Laionels Essrogs, vientuļš privātdetektīvs, kuram dzīve piespēlējusi nervu sistēmas slimību - Tureta sindromu, mēģina atrast sava mentora un labākā drauga slepkavu. Bruņojies tikai ar dažām neskaidrām norādēm un savu spēcīgo prātu, Laionels izvilina dziļi apslēptus noslēpumus, kas tur līdzsvarā visas pilsētas likteni. Filmā piedalās tādi izcili aktieri kā Edvards Nortons, Brūss Viliss, Aleks Boldvins un daudzi citi.

Jaunais pāvests 2 (The New Pope)

Režisora Paolo Sorentīno skandalozā seriāla Jaunais pāvests turpinājums stāstam par mūsdienu pāvesta dzīvi, kas ļauj ielūkoties ikdienā slēgtajā Vatikāna pasaulē, kur, tāpat kā laicīgajā pasaulē, valda noslēpumi un intrigas. Jaunie notikumi risinās deviņus mēnešus pēc pirmās daļas beigām. Pāvests Pijs III atrodas starp dzīvību un nāvi - komā. Brīdī, kad viņš nespēj pildīt savus uzdevumus, tiek atrasts cits kandidāts, kurš uzņemsies šos pienākumus, - izsmalcinātais angļu aristokrāts sers Džons Brannokss, kurš ieņem vietu pāvesta tronī un pieņem vārdu Jānis Pāvils III.

Galvenajās lomās Džūda Lovs, kurš atveido Leniju Belardo, pāvestu Piju III, un Džons Malkovičs, atveidojot seru Džonu Brannoksu, pāvestu Jāni Pāvilu III.

Džumandži: Nākamais līmenis (Jumanji: Next Level)

Dveins Džonsons, Džeks Bleks, Kevins Hārts, Kārena Gilana un citi atgriežas filmas Džumandži turpinājumā. Lai izglābtu draugu, pārējiem jāatgriežas spēlē. Tomēr izrādās, ka spēles noteikumi ir mainījušies un nu tajā viss ir citādi. Lai izdzīvotu, draugiem jādodas ceļojumā pa visnoslēpumainākajām un neizpētītākajām pasaules vietām - no sausiem tuksneša plašumiem līdz sniegotām kalnu virsotnēm. Džumandži: Nākamais līmenis ir pagājušā gada desmita ienesīgākā filma pasaulē.

Skrējiens (Run), seriāls pieejams no 16. aprīļa

Vēl pirms publicēšanas jaunais HBO seriāls Skrējiens tiek augsti vērtēts kritiķu vidū. Tas ir pārdomāts, saistošs, smieklīgs un pārsteigumu pilns. Galvenās varones Rūbijas Ričardsones dzīve tiek apvērsta kājām gaisā, kad viņa pamet savu ierasto dzīvi priekšpilsētā, no jaunības dienu mīlestības saņemot ziņu, kur redzams aicinājums pamest visu un tikties Ņujorkā. Galvenajās lomās Merita Vīvere no populārā seriāla Māsa Džekija un Domhnals Glīsons no filmas Zvaigžņu kari.

Trusis Džodžo (Jojo Rabbit)

Neveiklais un vienaudžu atstumtais desmitgadīgais vācu puisēns Džodžo cenšas atrast savu vietu viņam tik neierastajā pasaulē. Lai kompensētu pazudušā tēva un draugu neesamību, viņš rada sev iedomu draugu - Ādolfu Hitleru. Puisēnam nākas iet cauri dažādiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, iegūstot arī jaunu draugu - ebreju meiteni, kura slēpjas no nacistiem. Pārsteigumu pilnā, aizkustinošā filma Trusis Džodžo šogad tika pie Oskara balvas par labāko adaptēto scenāriju. Filmu paspilgtina arī krāšņs aktieru sastāvs - Trusi Džodžo grezno gan A līmeņa zvaigzne Skārleta Johansone, gan Holivudā atzītais Sems Rokvels, gan omulīgā austrāliešu jautrule Rebela Vilsone.

Ričards Džūels (Richard Jewell), pieejama no 22. aprīļa

Biogrāfiska filma par amerikāņu drošības sargu Ričardu Džūelu, kurš izglābj tūkstošiem dzīvību no eksplodējošas bumbas 1996. gada olimpiādē. Taču atzinības vietā viņš saņem žurnālistu un mediju apsūdzības terorismā. Filma ieguvusi Amerikas Filmu institūta balvu 2020. gadā kā gada labākā filma. Galvenajā lomā Pols Valters Hausers.

Zirnekļcilvēks: Tālu no mājām (Spider-Man: Far from Home), pieejama no 23. aprīļa

Filmu sēriju Zirnekļcilvēks turpinājums, kurā Pīters Pārkers kopā ar labākajiem draugiem dodas vasaras brīvdienās uz Eiropu. Tomēr no iecerētās atpūtas nekas nesanāks, jo Pīters piekritīs palīdzēt Nikam Fūrijam tikt skaidrībā, kas tās par noslēpumainām būtnēm, kas izraisa katastrofas un postījumus visā kontinentā. 2019. gadā šī bija ceturtā ienesīgākā filma pasaulē un šobrīd ieguvusi savā īpašumā 9 balvas dažādās kategorijās - par labākajiem vizuālajiem efektiem un animāciju, labākā aktrise, labākais jaunais aktieris u. c. Filmā redzēsiet tādus aktierus kā Toms Holands, Semjuels Džeksons, Zendaja un citus.

Avots: Tet

• APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA