Latvijā notiks režisora Māra Martinsona filmas "Amaya" pirmizrāde

No 17.septembra Rīgā būs skatāma Latvijas un Honkongas kopražojuma filma "Amaya", kuras režisors ir starptautiski atzītais latviešu režisors Māris Martinsons.

Spēlfilmas pasaules pirmizrāde Rīgā notiks 14.septembrī, un tajā savu klātbūtni apstiprinājusi arī filmas galvenās lomas atveidotāja - japāņu kinozvaigzne Kaori Momoi.

Filmā "Amaya" darbojas multinacionāls aktieru ansamblis, nozīmīga loma uzticēta arī latviešu aktrisei Kristīnei Nevarauskai.

Galvenās vīriešu lomas šajā filmā atveido lietuviešu aktieris un mūziķis Andrjus Mamontovs, kurš ir arī filmas komponists un speciāli šai filmai radīto mīlas balāžu "Heal" un "World ir full of love" autors un izpildītājs.

Operatora darbam filmas režisors veiksmīgā tandēmā jau otro reizi uzaicinājis vienu no labākajiem Baltijas kinooperatoriem Gintu Bērziņu, informē filmas producente Linda Krūkle.

"Amaya" ir stāsts par romantiķi Polu, kurš pēc dramatiskas šķiršanās no mīļotās Lori dodas klejojumos pa pasauli - ASV, Čīli, Japānu, Indiju un Taizemi. Kopš Pola ceļojumiem pagājuši jau trīs gadi, un viņš attopas Honkongā, kur liktenis vīrieti saved kopā ar sievieti vārdā Amaya un viņas mazliet komisko ģimeni.

Savdabīgais rietumnieks Pols, piesakoties masāžas kursos Amayas vīra brāļa Tao masāžas salonā, iepazīstas ar skaistuli Jasminu. Pagātnes jūtas negrib pierimt, un tās atdzimst pašā negaidītākajā laikā un vietā. Trīs dažādas sievietes palīdz Polam izdzīvot vēl nepieredzētas mīlestības, prieka, ilgošanās un šķiršanās izjūtas un no jauna atrast dzīves pilnasinību.

Filmā var atrast ne tikai savstarpējo attiecību dažādus modelējumus, bet tā piedāvā arī izprast Austrumu un Rietumu kultūru atšķirības, iejusties varoņu tēlos un viņu ikdienas dzīvē, kas pārvēršas komiskās, pat absurdās situācijās.

Rīgā filma būs skatāma kinoteātrī "Parex Plaza", kā arī sarunas par filmas demonstrēšanu patlaban vēl notiek ar jauno kinoteātri "Multikino", kas atrodas izklaides centrā "Rīga Plaza", informē producente Linda Krūkle.

Filma "Amaya" veidota, sadarbojoties kinoproducentu kompānijai "Krukfilms" ar kino studiju "October Pictures" no Honkongas.

Iepriekšējais veiksmīgais kinoprojekts "Nevajadzīgie cilvēki" režisoru Māri Martinsonu saveda kopā ar japāņu zvaigzni Kaori Momoi, un pēc šīs iepazīšanās Martinsons uzrakstīja filmas "Amaya" scenāriju, kurā galvenā loma ir tieši viņai. Kaori Momoi piedalījusies daudzos izcilos Japānas kinoprojektos un pēdējos gados veiksmīgi filmējusies daudzos Rietumu režisoru darbos. Viens no zināmākajiem ir "Geišas atmiņas".

2009.gadā režisora iepriekšējā filma "Nevajadzīgie cilvēki" saņēma Latvijas kinoindustrijā augstāko apbalvojumu "Lielais Kristaps", bet 2008.gadā filma tika divkārtīgi godalgota pasaules klases kinofestivālā Šanhajā.

Māris Martinsons ilgus gadus dzīvojis Lietuvā, kur veidoja televīzijas un kinoprojektus. Kopš šā gada sākuma režisors ir pārcēlies uz dzīvi Latvijā un "Krukfilms" studijā turpina strādāt pie vairākiem starptautiskiem un multikulturāliem projektiem kino jomā.

Izklaide

Latvijas hiphopa skatuve piedāvā kārtējo jauno un daudzsološo izpildītāju – šoreiz tas ir mūziķis ar skatuves vārdu Raidītājs. Viņš nupat izdevis singlu “Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp”, kura vārdi aizgūti no dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļrades.

Svarīgākais