Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Jaungada taksometrs 2 ir klāt

© Vladislavs Proškins/F64

Ir pagājis gads un režisora Māra Martinsona romantiskās komēdijas Jaungada taksometrs varoņi atkal skaita stundas līdz jaunajam gadam – jau no piektdienas, 6. decembra, Jaungada taksometrs 2 piestās visos kinoteātros visā Latvijā.

Taksists Andrejs (dziedātājs Lauris Reiniks) Vecgada vakaru pavada kopā ar savu mīļoto Ilzi (Dailes teātra aktrise Anete Krasovska), gaidot atbraucam viņas mammu, lai beidzot iepazītos un paziņotu par gaidāmo mazuli. Ilzes neskaitāmo iegribu dēļ viņš neviļus kļūst par Salaveci neparastā pasākumā, kas var mainīt ne tikai viņa paša, bet arī jaunās ģimenes nākotni.

Pārējās lomās: Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, Nauris Brikmanis, Andris Bulis, Zane Dombrovska, Ieva Florence-Vīksne, Māra Sleja, Anna Lieckalniņa, Kozmens un Valdis Melders. Filmas operators - Jānis Jurkovskis, producente - Linda Krūkle.

«Filmas turpinājumu veidoju, lai arī tie skatītāji, kuri nav redzējuši filmas pirmo daļu, varētu iejusties katrā no tēliem tās otrajā daļā. Protams, ir stāsti, kas ir turpinājušies, negaidīti attīstījušies un caurvij arī filmas otro daļu,» atklāj filmas Jaungada taksometrs 2 režisors un idejas autors Māris Martinsons, neslēpjot gandarījumu, ka arī otrās filmas uzņemšanas laukumā izdevies vienkopus pulcēt talantīgas, interesantas un ļoti daudzpusīgas personības, kas kopā vēlas radīt un nest skatītājiem prieku un pozitīvismu. Jau pēc pirmās filmas pirmizrādes, kas bija precīzi pirms gada, režisoram bija vēlme turpināt darboties, paildzināt šo jautrības un negaidīto notikumu turpinājumu. Un arī šobrīd, vēl tikai gaidot savas jaunās filmas pirmizrādi, Māris Martinsons sarunā ar Neatkarīgo atzīst: «Gribētos domāt, ka būs arī Jaungada taksometrs 3, jo ir jau doma, kā šo stāstu risināt tālāk. Es gribētu redzēt filmas galveno varoni pavisam citā situācijā - ka viņam mājās ir mazs bērniņš. Tāpat mani interesē, kas notiek ar aktieru Andra Buļa un Zanes Dombrovskas atveidoto varoņu mīlestību - vai bija vērts visu gadu mocīties...» saka režisors, atklājot, ka šobrīd gan viņš ļoti intensīvi strādā, lai Jaungada taksometru redzētu arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā - ar lietuviešu un igauņu aktieriem.

«Man patīk Jaungada pirmās stundas, kad it kā sākas kaut kas jauns, lai gan mainās tikai datums, bet - tu vēl ļoti daudz no tā, kas tevi sagaida, nezini,» saka režisors Māris Martinsons. Vecgada vakarā viņam ir tradīcija uzrakstīt, ko viņš jau zina, kas nākamajā gadā jāpaveic, un gada izskaņā pārlasīt, kas bija uzrakstīts un kas no tā patiešām arī izdarīts. Un viņu vienmēr fascinē, ka gada laikā izdodas piedzīvot vēl tik daudz skaista un interesanta, ko režisors nav ne cerējis, ne paredzējis.

«Pērnā gada sarakstu vēl neesmu pārskatījis, to darīšu Vecgada vakarā. Šobrīd es domāju tikai par pirmizrādi - mani ļoti interesē, kā skatītāji to uzņems. Es ticu, ka filmas varoņi ar savu humoru tumšo decembri spēs padarīt gaišāku un priecīgāku, uzlabojot noskaņojumu un radot svētku sajūtu katram skatītājam.»

Tikmēr aktieris Andris Bulis uzskata, ka mums, latviešiem, viss ir ļoti vienkārši: ja gribam svētku sajūtu, vajag tikai, lai uzsnieg sniegs. «Man tas pats,» viņš smaidot piebilst, uzskaitot, ka vēl vajadzētu, lai ir brīvdiena, silta istabiņa, bērza malkas kurināta, tuvie un mīļie apkārt, bagātīgi klāts svētku galds un mazliet pārēšanās. «Es laikam jau esmu tai vecumā, kad patīk, lai Ziemassvētki ir kā pastkartītē - apsnigusi lauku mājiņa, eglīte pagalmā, turpat arī putniņi un zaķītis... Protams, man gribas, lai pasaulē ir miers, katrā mājā skan Ziemassvētku dziesmas un smaržo mandarīni,» saka Andris Bulis, uzsverot: bet cilvēki lai nevis tikai svētkos par saviem grēkiem atpērkas ar labdarību, bet, esot pie eglītes, padomā un nopietni izvērtē, ko katrs labu ir darījis visa gada griezumā.