Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Bukmeikeri prognozē, kura filma uzvarēs "Lielajā Kristapā"

© Vladislavs Proškins/F64

Režisora Gata Šmita krimināldrāmai "1906" ir vislielākās cerības plūkt uzvaras laurus nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā pilnmetrāžas filma", prognozē "Optibet" bukmeikeri.

Bukmeikeru ieskatā, iespēja, ka šī filma saņems apbalvojumu, novērtēta ar koeficientu 1,60, kas ir 62% varbūtība. Pēc bukmeikeru domām, pozitīvajai prognozei par pamatu kalpo arī tas, ka tā ir kriminālā žanra filma un trilleris. Vēsturiskā krimināldrāma, kas vēsta par 1906.gada notikumiem, nominēta visās nozīmīgākajās kategorijās, ieskaitot "Labākais režisors", "Labākais scenārija autors", "Labākā aktrise", "Labākais aktieris" un citās.

Filmu "Jelgava 94" bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 2,67, un tā ir nākamā, kurai ir lielākās izredzes iegūt nacionālo kino balvu kategorijā "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma". Pēc Jāņa Joņeva romāna motīviem tapusī filma ir nominēts deviņās kategorijās.

Pēc bukmeikeru domām, trešajā vietā ar koeficientu 8,00 ierindojas režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filma "Blakus", kas stāsts par jaunu cilvēku attiecībām. Studijas "MF Production" filma ir nominēta sešās kategorijās, ieskaitot "Labākais aktieris" un "Labākā aktrise".

Salīdzinoši nelielas izredzes uzvarēt bukmeikeri prognozē ir gan Andra Gaujas drāmai "Nekas mūs neapturēs", gan Latvijas, Lietuvas un Beļģijas kopražojumam "Oļegs", kas tapis Jura Kursieša režijā. Filmas saņēmušas koeficientus 13,30 un 20,00, kas parāda nelielu uzvaras iespējamību.

Kā vēstīts, Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" apbalvošanas ceremonija notiks šovakar kinoteātrī "Splendid Palace".