Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

FOTO: Iepazīsti filmas "Dvēseļu putenis" varoņus

Spilva (aktieris Renārs Zeltiņš) – 23 gadus vecs, precējies. Brīvprātīgajiem bija dažādas motivācijas pieteikties strēlnieku rindās. Spilvas tēlam tā aizgūta no patiesa atmiņu stāsta par kādu vīrieti, kurš pārnācis mājās piedzēries, sastrīdējies ar sievu un viņai par spīti aizgājis pieteikties brīvprātīgajos. Šai lomai tika provēti daudzi lieliski aktieri, tomēr Spilvas tēls uzticēts kino iesācējam Renāram Zeltiņam, kuram par labu nospēlēja rakstura vieglums, draudzīgums un spēja rīkoties negaidīti. © Pēteris Vīksna

Šā gada 8. novembrī, tieši 100 gadus pēc Latvijas brīvības cīņām, uz kino ekrāniem visā Latvijā nonāks režisora Dzintara Dreiberga vēsturiskā kara drāma "Dvēseļu putenis", ievadot novembra svētku un neatkarības nedēļu. Iepazīsti filmas galvenos varoņus!

Filmas galveno varoni atveido Oto Brantevics no Turlavas, kuram šī ir pirmā pieredze lielajā kino. Pārējo filmas aktieru ansambli veido Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Vilis Daudziņš, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi. Kopā ar aktieriem filmā nofilmējās un iesaistījās arī 2000 brīvprātīgie masu skatu aktieri.