Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

BŪS VĒRTS REDZĒT. Sāk skaitīt stundas līdz Jaungadam

JAUNGADA TAKSOMETRS 2 būs romantiska, krāsaina un pozitīva komēdija, kuru caurstrāvos svētku atmosfēra. Par to gādās tās varoņi Valters Krauze (no kreisās), Ilze Pukinska, Santa Didžus, Baiba Sipeniece-Gavare, Lauris Reiniks un režisors Māris Martinsons © Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Tā jau saka, ka rati jātaisa ziemā, bet ragavas – vasarā, un režisors Māris Martinsons tā arī dara. Īsi pirms Līgo svētkiem Neatkarīgajai bija ekskluzīva iespēja būt klāt romantiskās komēdijas Jaungada taksometrs 2 uzņemšanas laukumā, kur tika filmēts Jaungada sveiciens un filmas varoņi jau sāka skaitīt stundas līdz Jaungadam.

«Kad atgriezāmies filmas uzņemšanas laukumā, bija sajūta, ka mēs no tā prom nemaz neesam bijuši. Bet atšķirība ir tāda, ka šoreiz viss notiek divreiz ātrāk un divreiz dinamiskāk, jo visi ir redzējuši filmu un vēl precīzāk saprot, kas katram jādara. Arī man ir daudz mierīgāka sajūta, un es jau zinu, ka montējot nebūs nekādu pārsteigumu,» filmēšanas pauzē sarunā ar Neatkarīgo atzina filmas Jaungada taksometrs 2 režisors un idejas autors Māris Martinsons. Viņš gan nenoliedza, ka mirkli pirms Jāņiem ir ļoti jāpiedomā, lai nepazaudētu sajūtu, ka ārā ir ziema, jo visiem domas nesas uz Līgo vakara pusi. Filmas pirmizrāde plānota 6. decembrī, un, kā sola filmas režisors, Jaungada taksometrs 2 būs nevis otrā filma, bet šis cipars nozīmē, ka tā būs divreiz atraktīvāka un divreiz smieklīgāka.

Pērnā gada nogalē komēdija Jaungada taksometrs ieguva lielu atsaucību - to noskatījās vairāk nekā 50 000 skatītāju visā Latvijā. Un, pateicoties filmas idejas potenciālam un atsaucoties skatītāju vēlmēm, ir tapis filmas turpinājums, kas mūsdienu Latvijas oriģinālā kino vēsturē ir pirmais tāds gadījums. Kopumā filma ir nofilmēta, Neatkarīgā bija klāt vienā no pēdējām filmēšanas dienām. Atlicis vēl montāžas un skaņas darbs, bet noslēdzošie kadri tiks piefilmēti vēlā rudenī, kad veikali ietērpsies Ziemassvētku noskaņās - tad galvenie varoņi steigs iegādāties svētku dāvanas.

Skatītājiem, kuri redzējuši pirmo filmu, tā būs patīkama atkalredzēšanās, bet tiem, kuri skatīsies pirmo reizi - emocionāla iepazīšanās ar svētku filmas pasauli un tās varoņiem, kuru lomās iejūtas lielisks aktieru, mūziķu un improvizatoru ansamblis: Lauris Reiniks, Anete Krasovska, Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, Nauris Brikmanis, Andris Bulis, Zane Dombrovska, Anna Lieckalniņa un Kozmens. Filmas producente Linda Krūkle.

Uz jautājumu, kāda ir filmas pamatideja, Māris Martinsons atteic, ka par to filmā vēsta viens no tās varoņiem: dzīve ir jāņem tāda, kāda tā ir, bez obligātiem Jaungada solījumiem sev. «Jo, ja tu būsi atvērts dzīvei, viss notiks tā, kā tam jānotiek!»